Dit zijn de drie BAD Award 2022 winnaars!

Dit zijn de drie BAD Award 2022 winnaars!

Een ‘filthy’, inclusief anatomie-boek door Kuang-Yi Ku en Henry de Vries (Amsterdam UMC/GGD), een nieuwe intuïtieve manier om met de wereld te communiceren en deze waar te nemen door Marlot Meyer en Marcel de Jeu & Jos van der Geest (Erasmus MC) en de herrijzenis van de mythische Zeeuwse godin Nehalennia die ons kan helpen om met modder en vloed te leven, in plaats van ertegen te vechten, door design studio Nonhuman Nonsense en Marte Stoorvogel (NIOZ). 

Dit zijn de winnende projecten van drie samenwerkende teams van kunstenaars/designers en wetenschappers van de elfde internationale Bio Art & Design (BAD) Award. Elk ontvangen ze €25.000 om hun voorstel uit te werken en een installatie te creëren die eind dit jaar te zien zal zijn in MU Hybrid Art House.

Hacking Heuristics
Marlot Meyer en Marcel de Jeu & Jos van der Geest (Erasmus MC)
Hacking Heuristics creërt al lerend en onderzoekend in samenwerking met een intelligente machine een 'nieuwe' vorm van embodied language, die een meer intuïtieve, niet-antropocentrische manier van communiceren met en waarnemen van de wereld verkent.

Filthy Anatomy
Kuang-Yi Ku en Henry de Vries (Amsterdam UMC/GGD)
Filthy Anatomy daagt het nog altijd patriarchale en heteronormatieve anatomisch onderwijs aan medische studenten uit door het nog altijd veel gebruikte anatomisch handboek dat stamt uit de jaren vijftig van de vorige eeuw uit te breiden met speculatieve queer anatomieën en de symbiose tussen mensen en micro-organismen, wat leidt tot ambigue lichaamsgrenzen.

Mud & Flood: The Return of Nehalennia
Design studio Nonhuman Nonsense en Marte Stoorvogel (NIOZ)
Mud & Flood laat de mythische Zeeuwse godin Nehalennia herrijzen als een hedendaagse godin van de modder en de vloed, die ons mede gevoed door de wetenschap van het NIOZ kan helpen de nu vaak harde grenzen tussen water en land, zout en zoet water niet langer te bevechten maar te omarmen.

Lees meer over de projecten, jury statements en het nieuwe consortium in het persbericht.