Werk van o.a. Heather Dewey-Hagborg geweerd van Guangzhou Triennial 2018

Werk van o.a. Heather Dewey-Hagborg geweerd van Guangzhou Triennial 2018

De 6e editie van de Guangzhou Triennial, As We May Think: Feedforward, opent op 21 december in het Guangdong Museum of Art. De titel van de expo verwijst naar een essay uit 1945, geschreven door de Amerikaanse ingenieur Vannevar Bush. In de tekst stelt Bush zich een universeel communicatieapparaat voor en speculeert over de komst van een informatiemaatschappij.

Evolutions of Kin,
één van de drie delen van de thematentoonstelling tijdens de triënnale, is gecureerd door MU directeur Angelique Spaninks. Tot de deelnemende kunstenaars behoren o.a. Marie Caye, Arvid Jense en Anna Dumitriu: zij nemen tevens deel aan de expo ReShape, die tot 11 maart 2019 te zien in MU.

The New York Times schreef een stuk over het werk van Heather Dewey-Hagborg, dat oorspronkelijk te zien zou zijn tijdens de zesde Guangzhou Triennial (als onderdeel van 'Evolutions of Kin', gecureerd door MU directeur Angelique Spaninks), maar werd geweerd door de Chinese autoriteiten. Naast het werk van Heather Dewey-Hagborg, zijn ook werken van Zach Blas, Floris Kaayk (die beiden deel uit zouden maken van 'Evolutions of Kin'), Lawrence Lek en Harun Farocki geweerd van de triënnale. Lees het artikel hier. 

WAAR Guangdong Museum of Art - Guangzhou, China
?WANNEER 21 december 2018 - 10 maart 2019