After the Bit Rush After the Bit Rush After the Bit Rush After the Bit Rush After the Bit Rush

After the Bit Rush

Design in a Post Digital Age

Deelnemende ontwerpers: Julian Bond, James Bridle, EDHV, Ruth Gurvich, Theo Jansen, Markus Kayser, Tim Knapen, Thomas Lommée, Jorge Lopes dos Santos, Lucas Maassen en Raw Color, Minale Maeda voor Droog, Jun Mitani, Yuri Suzuki, The T-Shirt Issue, Troika voor Swarovski en Unfold.


De digitale revolutie, de grote Bit Rush, is voorbij. De vraag of iets analoog of digitaal is, doet er niet meer toe. Al ons doen en laten wordt beïnvloed door digitale technologieën. Net als lucht en water, wordt digitaal zijn alleen nog opgemerkt als het er niet is, niet omdat het er is

De manier waarop deze post-digitale wereld zich vertaalt in ons dagelijks leven is echter niet eenduidig. Zeker niet nu het digitale begint te migreren van het scherm en online naar de werkelijke wereld van objecten om ons heen. Het digitale mag dan voor velen inmiddels net zo wezenlijk zijn als ademen, hoe dit ademen vorm krijgt in een post digitale wereld ligt nog open.

Hoe integreer je het digitale, het scherm, de computer en het internet met de fysieke wereld? Welke rol kunnen ontwerpers hierbij spelen? Met 'After the Bit Rush. Design in a Post Digital Age' neemt MU in samenwerking met Lucas Maassen en Unfold de uitdaging aan.

Speciaal voor deze expositie schreef Russel Davies een essay. Dowload hier.

Playful Post Digital Culture
Aansluitend bij de tentoonstelling organiseert MU in samenwerking met STRP Festival en TU/e Industrial Design op vrijdag 25 november een symposium in het Klokgebouw op Strijp–S. Aanvang 11.00 uur, entree 8 euro.

Keynote sprekers: Bruce Sterling, Mary Flanagan, Russell Davies, Dries Verbruggen en Ben Schouten.

Alle lezingen zijn terug te vinden op vimeo.