Avant Tout, Discipline Avant Tout, Discipline Avant Tout, Discipline Avant Tout, Discipline

Avant Tout, Discipline

New and recent work by Revital Cohen & Tuur van Balen

Een zin, geschreven op de muur van een houten hut waarin de geheime dienst kantoor houdt, in een mijnstadje in de Democratische Republiek Congo: Discipline Voor Alles. Discipline klinkt misschien niet passend in het mineraalrijke Zuid Kivu met zijn zelfbenoemde autoriteiten, omkoperij en schimmige praktijken. Maar als je wat afstand neemt, zie je duizenden mannen die op de aarde inhakken en zwoegen om het kostbare cassiteriet en coltan te delven. Je ziet hoe de mineralen hun weg vinden naar de ertsfabrieken en technologische industrieën in China. Kijk hoe de smartphones en laptops terechtkomen bij miljarden mensen overal. Congo verbindt ons door de onderdelen in onze apparaten, neemt ons op in een non-stop ritme van werk en ontspanning – we zijn ingeplugd, medeplichtig, gedisciplineerd door consumptie.

Avant Tout, Discipline, in MU van 14 juli tot 17 september presenteert recent werk van Revital Cohen en Tuur van Balen, waaronder de première van hun nieuwe film Trapped in the Dream of the Other. In uiteenlopende projecten nemen Cohen en Van Balen rechtstreeks deel aan het productieproces; ze volgen grondstoffen langs de aanvoerlijnen en plaatsen hun werk midden in de praktijk. Ondertussen transformeren ze wereldwijde netwerken tot kunst..

On show 
14 juli – 17 september 2017

Opening
14 juli 2017 vanaf 20:00 (entree € 5,- incl. 1 drankje, gratis voor We Are Public leden)

Om 19:30 geven Revital Cohen & Tuur van Balen een exclusieve rondleiding voor de vroege bezoekers van de opening. Dus kom op tijd!

De tentoonstelling is voor We Are Public leden gratis te bezoeken op 28 juli en 4, 11, 18 en 25 augustus.


Trapped in the Dream of the Other 


Trapped in the Dream of the Other 


Trapped in the Dream of the Other 


Dissolution


Dissolution

D/ALCUNDAU


D/ALCUNDAU