Become Panoramic - MU in de Hermitage te helmond

Become Panoramic - MU in de Hermitage te helmond

Paul van Osch

Expo info

On show

13 januari t/m 15 april 2007

Helmond. In de Hermitage kan de bezoeker verschillende vormen van kunst één op één beleven. Diverse kunstinstellingen uit de regio zijn hierbij betrokken, waaronder MU. Voor deze tweede periode van drie maanden richt MU een kleine kluis in met het verstilde ruimtelijke werk van Paul van Osch. Dit nadat Jeroen Jongeleen in de eerste periode namens MU met zijn Influenza: free money for all veel bekijks trok in de grote kluis.

Paul van Osch (1966)
Loketten, wachtlokalen, doorgeefluiken, rijen, ambtenarij. Eindeloos, nutteloos, maar met een doel. Wachten, wachten. Stilstaan, of toch een beetje bewegen.
Gaat het sneller aan het andere loket? Of blijf ik staan. In het donker. Nee, ik volg het licht. Of volgt het licht mij? Subtiele dans om het licht. Doelloos, nutteloos, kijken, ervaren. Ben ik al aan de beurt? Waar kwam ik ook weer voor? Beeldend kunstenaar Paul van Osch bouwt omgevingen die met je spelen, maar het is geen kinderspel. Met minimale ingrepen werpt Van Osch de kijker in een Kafkaiaanse wereld. Unheimisch, kaal, koel en volkomen neutraal maar niettemin herkenbaar voor al wie ooit wachten moet. En wie moet dat nooit. Stap zijn duistere kamer binnen en word verrast door het licht. Stap er doorheen en voel je gevolgd. Balletje, balletje met een peertje, en niemand die wint.


Paul van Osch is uitgenodigd door Jacki Dodemontová namens MU.