Crossfade

Crossfade

Acht jonge kunstenaars en hun visie over het medium grafiek

4 september t/m 15 september 2000

Opening vrijdag 4 september vanaf 20.00 uur

Acht jonge kunstenaars werd gevraagd hun visie op het medium grafiek te geven. De deelnemende kunstenaars werkten doorgaans niet met grafiek maar streefden vanuit hun eigen disciplines (installaties, video, websites, 3-D) naar een kruisbestuiving.

Crossfade bestond uit een werkperiode en een expositieperiode. Van 4 september tot en met 15 september 2000 werd intensief gewerkt in zowel Grafisch Atelier Daglicht als in MU. Deelnemende kunstenaars waren Baschz & EThomasse, Klaas van Gorkum, Rosanne van Klaveren, Rogier van Neerven, André Pielage, Jeroen van de Ven en Sandro Setola.
Opvallend was dat in hun presentatie een aantal kunstenaars ervoor koos om hun werk buiten MU, in de openbare ruimte te laten zien. Klaas van Gorkum maakte grafiek op posterformaat en vertelde daarin het verhaal van zijn tijdelijke woonplaats Afrika. Ook Basch & EThomasse plakten wanden door de gehele stad vol met hun werk. Jeroen van de Ven toonde met behulp van een videobeamer en een draaiende ventilator een in kleuren ontrafeld zwart filmpje van diezelfde ventilator. Sandro Setalo gebruikte voor zijn animatie met de titel Ego, geëtste wervelwinden en wormpjes. André Pielage liet een vloertje van in zilverpapier blindgedrukte plankjes in de ruimte van MU zweven. Rosanne van Klaveren vertelde op het internet een beeldavontuur en illustreerde dit met dit drie kleurige zeefdrukken van poolreizende schepen. Rogier van Neerven maakte een periodiek met de titel Niets Dan Slechts en een 'hartkamertje'.

Baschz / EThomasse, Klaas van Gorkum, Rosanne van Klaveren, Rogier van Neerven, André Pielage, Jeroen van de Ven, Sandro Setola