DDW: Het Parlement van de Dingen

DDW: Het Parlement van de Dingen

In de MU Container op Plug in City, Strijp-S tijdens DDW

Wat als mensen hun politieke macht zouden delen met niet-menselijke dingen? Wat als dieren, planten, dingen en technologieën hun eigen belangen kunnen vertegenwoordigen?

Welkom in het Antropoceen: voor het eerst in de geschiedenis van de aarde is één soort (de mens) een sturende kracht geworden in de ontwikkeling van klimaat en atmosfeer. In dit nieuwe tijdvak heeft de mens te maken met het klimaatprobleem: een hyperprobleem, zo groot, lang, en diep, dat we het nauwelijks kunnen bevatten. Daarom hebben Thijs Middeldorp en Joost Janmaat (Partizan Publik) het Parlement van de Dingen opgericht: een upgrade in ons denken, een nieuwe stap in onze verbeelding en nieuwe manier om over mens en natuur te spreken.

In de MU containers op Plug-In-City tegenover Onder de Leidingstraat krijgt het Parlement van de Dingen tijdens de Dutch Design Week alle ruimte om de emancipatie van dieren en dingen kracht bij te zetten. Een intrigerende nieuwe politieke structuur waarin ook niet-menselijke actoren gerepresenteerd worden, en ook nog eens door henzelf. Een plek waar dieren, planten, dingen en mensen het gesprek aangaan, belangen botsen en ideeën voor de toekomst ontstaan. 

Programma:

Openingstijden container tijdens DDW:
Maandag tm vrijdag 12:00 - 18:00u
Zaterdag & Zondag 11:00 - 18:00u

Opening 22 oktober 15:00u met drinks, talks en interviews

Tree Talks 22, 23, 26, 29 & 30 oktober van 13.00 - 15.00
Een conversatie met 7000 jonge beukenbomen met Joost Janmaat & Thijs Middeldorp.

Create Out Loud #6 28 oktober, inloop om 17.30u
Een talkshow gepresenteerd door Isolde Hallensleben. Gasten zijn o.a. Joost Janmaat & Thijs Middendorp (Partizan Publik), Lotte van den Berg (artist), Eva Meijer (author of Animal Language and PhD student on the political voice of animals) en Fien Veldman (essay prize winner, NRC).

Building Conversation - Parliament of Things 28 oktober van 20.00 - 23.00u 
Je bent uitgenodigd om plaats te nemen in het parlement en te spreken vanuit het perspectief van de dingen! Meer info...

Waar MU container op Plug-In-City, Strijp-S
Wanneer 22 oktober - 30 oktober 2016


Bezoek tijdens de Dutch Design Week ook:

- De expositie For Play, Designing Sexuality in MU

- De Motta Bookstore in MU

- Guilty Landscapes by Dries Verhoeven (losse tickets voor verkrijgbaar)

- Create Out Loud, de dagelijkse Design Talkshow bij MU