Design Nonfiction

Design Nonfiction

By Tellart

Om ons heen tekent zich een nieuw landschap af, gevormd door kunstmatige intelligentie, geavanceerde robots en synthetische biologie. De wetenschap doorgrondt de complexe, ongrijpbare materie nog niet helemaal, maar ontwerpers werken er al wel mee. Hoe doen ze dat? Hoe verbeelden ze een wereld die volop in ontwikkeling is? Wat is de impact van keuzes die ze nu maken, als ze er straks zelf niet meer zijn?

In Design Nonfiction laat ontwerpstudio Tellart ruim vijftig internationaal vermaarde ontwerpers aan het woord over hun vak en over hun visie op heden, verleden en toekomst van digitaal design. Deze gesprekken komen samen op de website designnonfiction.org. Als kick-off van het project toont MU de eerste zeven interviews en vier thematische lijnen.

Om de dynamiek van design ook voor publiek tastbaar te maken, laat MU Tellarts Terraform zien; nog een landschap, maar dan van zand waarin je met behulp van machine-intelligentie de wereld kunt vormgeven. Technisch kunnen we de aarde naar onze hand zetten, maar willen we dat wel?

Voertaal Engels (interviews zonder ondertiteling)
Te zien 22 maart - 22 april 2019
Opening vrijdag 22 maart, vanaf 20.00.

SPECIAL
Design Nonfiction live panel
Donderdag 18 april, vanaf 20.00 bij MU (tickets via Eventbrite)