Designers Present 2001

Designers Present 2001

Designers Present

17 oktober t/m 21 oktober 2001


Gelijktijdig met de eerste Eindhovense editie van de jaarlijkse Graduation Show van de Design Academy in De Witte Dame liep bij MU de expositie Designers Present. Dertig Nederlandse ontwerpers, waarvan een deel de afgelopen jaren afgestudeerd was aan de Design Academy, presenteerden hun producten, concepten, lifestyles, trends en brands. Het publiek kon binnen één gebouw niet alleen het werk zien van een nieuwe lichting ontwerpers maar tevens dat van de generatie die hen voorging. Door deze koppeling werd een brede impressie gegeven van het huidige ontwerpveld en de maatschappelijke betrokkenheid van deze beroepsgroep.

Designers Present is een initiatief van Simone de Waart (Vormgevers Overleg Eindhoven), Eduard Sweep (Galerie Yksi) en Miriam van der Lubbe. Om tegemoet te komen aan de toenemende interesse voor de producten van ontwerpers, hebben zij een presentatieplatform opgericht. Dit platform wil ontwerpers, producenten en importeurs de mogelijkheid bieden zich in Eindhoven te presenteren middels een terugkerende manifestatie met een landelijke uitstraling. Designers Present was de eerste editie van een manifestatie die zich in de komende jaren verder zal ontwikkelen en zich op diverse plaatsen in de stad zal manifesteren.

Voor de expositie Designers Present is vanuit een groslijst door Ingeborg de Roode, conservator Industriële Vormgeving van het Stedelijk Museum Amsterdam, de uiteindelijke selectie van deelnemers samengesteld.

Bas Kortmann, Ben Oostrum, Catsign, Chequita Nahar, Dick van Hoff, Dumoffice, Eichenberg / Bodewits, Erwin Keen, Hélène Dashorst, Hella Jongerius, Hester van Eeghen, Ineke Hans, Jacob de Baan, Jan Melis, Jeroen Vinken, Lama Concep, Loods 5 ontwerpers, Marc de Vree, Margit Seland, Marjet Wessels Boer, Miriam van der Lubbe, Niels van Eijk, Ontwerpersgroep Yksi, Richard Hutten, Sale Products, Studio Job, Studio Riezebos, Ted Noten, Yvanka Linders, Yvette Lardinois.