Designers Present  2002

Designers Present 2002

Designers Present

16 oktober t/m 22 oktober 2002

Opening vrijdag 16 oktober vanaf 20.00 uur

Ingeborg de Roode, conservator industiƫle vormgeving van het Stedelijk Museum te Amsterdam selecteerde een twingtal van deze toppers om zich te presenteren in Eindhoven. Ze laten de nieuwste producten, concepten, lifestyles, trends en brands zien.

Het gaat goed met het Dutch design. Van New York tot Tokio groeien de waardering en belangstelling voor de creativiteit uit de Hollandse polder. Op bekende woon-, interieur- en meubelbeurzen in het buitenland zoals in Milaan, Kortrijk en Keulen doen Nederlandse ontwerpers van zich spreken. Veel van hen volgden overigens een opleiding aan de Design Academy in Eindhoven.

Ondanks dit succes tot ver over de grenzen was er op eigen bodem tot voor kort nauwelijks een podium voor deze nieuwe garde om zich te presenteren. In eigen land houden woon-, interieur- en meubelbeurzen vast aan het bestaande en geven weinig ruimte voor vernieuwing. Daarom ging vorig jaar Designers Present van start, gelijktijdig met de Graduation Show van de Design Academy die van Amsterdam terug naar Eindhoven werd verplaatst. De combinatie van deze twee evenementen werd een succes en trok duizenden bezoekers.

Dit jaar presenteert opnieuw een twintigtal Nederlandse ontwerpers en ontwerpbureaus zich bij MU, gelijktijdig met de expositie van afstudeerders van de Design Academy op de vierde verdieping. Zo kan de bezoeker zien hoe getalenteerde, creatieve afstudeerders zich in de praktijk ontwikkelen tot volwassen vormgevers. Ook is te zien wat er leeft onder de jongere generaties ontwerpers Het evenement wordt bovendien uitgebreid met presentaties van distributeurs, producenten, vakbladen en designwedstrijden op de tweede en derde verdieping. Designers Present is een initiatief van Het Design Platform Eindhoven (voormalig Vormgeversoverleg Eindhoven), Galerie Yksi en de ontwerper Miriam van der Lubbe.