Designers Present  2003

Designers Present 2003

The Need of Things

10 oktober t/m 21 oktober 2003


Opening vrijdag 10 oktober vanaf 20.00 uur

Een twintigtal Nederlandse ontwerpers, uitgenodigd door een collega-ontwerper uit een andere ontwerpdiscipline. Met dit als basisgegeven organiseert het Design Platform Eindhoven bij MU in De Witte Dame de derde editie van Designers Present .
De expositie maakt deel uit van de Week van het Ontwerp.
Het gaat goed met Dutch design. Van New York tot Tokio groeien de waardering en de belangstelling voor de Nederlandse mentaliteit in het ontwerpersvakgebied. Op bekende woon-, interieur- en meubelbeurzen in het buitenland zoals in Milaan, Kortrijk en Keulen gooien Nederlandse ontwerpers hoge ogen. Ondanks dit succes tot ver over de grenzen was er op eigen bodem nauwelijks een podium voor Nederlandse ontwerpers om zich te presenteren aan een breed publiek, vakgenoten en pers. Vanuit deze wens een podium te creëeren is drie jaar geleden het idee van Designers Present ontstaan. Designers Present 2001 en 2002 werden een succes en er werd besloten om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken en daarbij het concept van de expositie telkens te blijven vernieuwen.

Dit jaar is de selectie van deelnemers ontstaan doordat een ontwerper een collega-onwerper uit een andere ontwerpdiscipline voordraagt op basis van relevantie in het werk.
Dit kan bijvoorbeeld gebaseerd zijn op ontwerpenmet een grote maatschappelijke relevantie, een bijzondere manier van materiaalgebruik of een ontwerper met een innovatief gedachtegoed. Deze ontwerper nodigt op zijn beurt weer een volgende ontwerper uit. Dit levert een spannende en gevarieerde lijst op met deelnemers waarvan de organisatie van te voren niet wist hoe deze zou ontwikkelen.
Gelijktijdig met Designers Present is in de Witte Dame de Graduation Show te zien, de expositie van afstudeerders van de Design Academy. Een combinatie-ticket maakt het mogelijk beide evenementen tegen een gereduceerd bedrag te bezoeken . De combinatie van deze twee exposities werd voorgaande jaren een groot succes en trok duizenden bezoekers.

Initiatief
Designers Present is een initiatief van het Design Platform Eindhoven, ontwerpersgroep YKSI en de ontwerpster Miriam van der Lubbe.

 

Maxime Ansiau, Bob Copray, Eibert Draisma, Madieke Fleuren, Thera Hillenaar, Miriam van der Lubbe, Anthony Kleinepier, Maurer United Architects, Ferry Meewisse, Laura de Monchy, Eelko Moorer, Gregoire Pousset, Floris Schoonderbeek, Wieki Somers, Spijker en Splinter, Maike Thönissen, T.T.T. Vo, Jesse Visser, VollaersZwart, Ontwerpersgroep YKSI