Designers Present 2004

Designers Present 2004

Designers Present

Expo info

On show

16 oktober t/m 26 oktober 2004

Van 16 t/m 26 oktober wordt voor de vierde keer de tentoonstelling ‘Designers Present’ georganiseerd bij MU in de Witte Dame te Eindhoven.

Deze jaarlijkse tentoonstelling tijdens de Week van het Ontwerp geeft een goed beeld van de huidige Nederlandse designcultuur. In deze expositie belichten jonge Nederlandse ontwerpers de ontwikkelingen in industrieel en conceptueel design. Bij deze editie ligt de nadruk op de verschillen en overeenkomsten tussen het ontwerpen voor de industrie en het autonoom ontwerpen.

 

Ida van Zijl is conservator industriële vormgeving bij het Centraal Museum in Utrecht.
Zij tekent voor de selectie van de Nederlandse ontwerpers en ontwerpbureaus die zich presenteren tijdens Designers Present. De tentoonstelling bestaat uit autonoom en industrieel design. Daarnaast zijn er ontwerpers aanwezig die beide facetten van dit vak beheersen. Door de unieke presentatie waarbij ook de achterliggende ideeën en inspiratiebronnen getoond worden, kan men zich tijdens Designers Present 2004 een goed beeld vormen van de verschillen en overeenkomsten bij de totstandkoming van een product.

 

Designers Present 2004 heeft als doel om designliefhebbers, ontwerpers, producenten en pers kennis te laten maken met de diversiteit, professionaliteit en voorname rol van het Nederlandse ontwerp. Hierbij richt deze tentoonstelling zich op een breed publiek met interesse in vormgeving. Tijdens de tentoonstelling verschijnt er een informatieve reader met medewerking van Ida van Zijl en de deelnemende ontwerpers waarin de tentoonstelling verder wordt toegelicht.

 

Eindhoven staat tijdens de Week van het Ontwerp (16 t/m 26 oktober) volledig in het teken van vormgeving. In deze periode worden onder andere tentoonstellingen, symposia, workshops en bijeenkomsten georganiseerd. De Witte Dame vormt het centrale middelpunt van alle activiteiten tijdens deze week. In De Witte Dame vindt tevens de Graduation Show van Design Academy Eindhoven plaats.

 

WAAC’s, Christel Verhoeven, Toya Verberne, Chris Kabel, Maarten Baas, Richard Hutten, Felieke van der Leest, Khodi Feiz, Gijs Bakker, Nicolette Brunklaus, NPK, Frank Tjepkema, Job Smeets, Studio Parade