Door into the Dark Door into the Dark

Door into the Dark

co-productie met STRP BIËNNALE 2017

*uitverkocht*

Ontmoetingen in een andere wereld en een reis door het onbekende die leidt tot inzicht en kennis: de bekroonde installatie Door into the Dark, bedacht door het Anagram collectief uit Engeland, vindt de kunst van het vertellen opnieuw uit door terug te grijpen op oeroude thema’s. Deze immersieve documentaire over wat het betekent om te verdwalen, jezelf te verliezen en weer terug te vinden, is van 16 maart tot 17 april voor het eerst te ervaren op het Europese vasteland in een coproductie van MU en STRP.


Geblinddoekt, blootvoets en alleen loop je het donker in, met niets dan een touw als houvast – en de stem van de verteller die je vergezelt op de tocht. Onderweg kom je verschillende mensen tegen die ervaringen met je delen waardoor hun leven is veranderd. De ontmoetingen voeren je diep in een wereld van sensaties, risico en illusie. Om de weg terug te vinden naar het licht moet je je overgeven aan het onbekende.

Door into the Dark is een meeslepende documentaire-ervaring over wat het betekent om verloren te zijn in een tijdperk van oneindige informatie. Het is een combinatie van een hoorspel, GPS-technologie en immersief theater. Zelden voelde digitale technologie zo natuurlijk aan.

"Voor mij voelde Door into the Dark als een transformatie. Eenmaal weer buiten had ik een hele nieuwe relatie met mijn lichaam en mijn andere zintuigen. Ik heb verschillende immersieve ervaringen gehad op festivals maar Door into the Dark steekt er bovenuit als een van de meest intense. Dit vergeet je nooit."
Sarah Wolozin, Directeur van MIT Open Doc Lab

Hoe het verhalen vertellen ook verandert in een wereld die de waarheid voorbij is: Door into the Dark biedt een uitweg. Met trots nodigen STRP en MU je uit om het onbekende te betreden. Dit is een labyrint; je hoeft nu alleen maar het touw te volgen.

*Door into the Dark is volledig uitverkocht, er zullen geen extra tickets beschikbaar gesteld worden*

Informatie over jouw bezoek
Een bezoek aan Door into the Dark duurt in totaal 45 minuten en staat slechts een gelimiteerd aantal bezoekers tegelijkertijd toe. Elk kwartier mag er één persoon naar binnen. 

_Wees uiterlijk 5 minuten voor aanvang van jouw tijdslot aanwezig bij MU.
_ Wanneer je meer dan 5 minuten te laat bent verlies je jouw plaats.
_ Door into the Dark is een Engelstalige productie, er is geen vertaling.
_ Door into the Dark is toegankelijk vanaf 18 jaar.
_ Door into the Dark is niet geschikt voor kinderen en mindervaliden
_ Aan de receptie worden de ticket(s) en eventuele kortingskaarten gecontroleerd.
_ Zonder kortingskaart zul je het volledige bedrag van het ticket alsnog moeten voldoen.
_ Gekochte tickets zijn alleen geldig tijdens het gereserveerde tijdsslot en kunnen niet worden verplaatst.
_ Annuleren van tickets is niet mogelijk en tickets kunnen niet worden gerestitueerd.
_  Vragen? Neem contact op met MU via reserveringen@mu.nl of op +31(0)40 296 16 63.

Koop je een ticket voor Door into the Dark, dan stem je in met de ticketvoorwaarden van MU.

Waar MU
Wanneer 16 maart - 17 april 2017
Tickets uitverkocht

Première donderdag 16 maart 2017, 20.00 uur (inloop 19:30 uur)
Slechts 40 plaatsen beschikbaar! Tickets voor de première koop je via eventbrite.


Over STRP Biënnale - 24 maart - 2 april 2017
De zintuigen van mens en machine, Senses & Sensors, staan centraal tijdens STRP Biënnale 2017. Van 24 maart tot en met 2 april komen bezoekers uit de hele wereld naar het Klokgebouw op Strijp S voor interactieve installaties, performances, concerten, lezingen en workshops.

Nieuwe spraakmakende onderdelen zijn de Award for Creative Technology (ACT) en de verdieping en uitbreiding van de Conference for the Curious naar twee dagen. Tevens toont STRP zich een culturele magneet door het aangaan van talloze samenwerkingen met partners in binnen- en buitenland.

STRP (spreek uit als ‘strijp’) groeide in acht edities uit tot het grootste evenement voor creatieve technologie in Nederland, met in 2015 bijna 30.000 bezoekers in tien dagen.  Kenmerkend is de typisch Eindhovense mix van creativiteit en technologie. Daarnaast produceert en presenteert STRP steeds meer nieuw werk en nieuwe concepten van legendarische performance-pioniers, jonge choreografen, visionaire auteurs en opkomende hybride makers.

www.strp.nl