Experimenteren in 2 en 3D

Experimenteren in 2 en 3D

Gastateliers Daglicht & Beeldenstorm

Expo info

On show

17 juni t/m 16 juli 2006

Kikkerachtige creaturen met een huid die bijna van papier lijkt, klimmen tegen de muur omhoog. Bussen van aluminium zo groot als je vinger, letters over liefde, dood en werk en singeltjes die als een virus over de muur uitwaaieren. De resultaten van de gastateliers 2005 van de werkplaatsen Beeldenstorm en Daglicht mogen gezien worden. MU in De Witte Dame toont ze vanaf zaterdag 17 juni tot en met zondag 16 juli.

 

Zestien kunstenaars en een collectief verbleven afgelopen jaar ieder twee maanden in een van de drie gastateliers in het Meulensteen Art Centre op het terrein van de Technische Universiteit in Eindhoven. Onder hen vooral kunstenaars, dit keer opvallend veel uit Rotterdam, maar ook een enkele architect en ontwerper. Allemaal experimenteerden zij er op los zowel in twee als in drie dimensies.
Ervaring met grafische of metaalgiettechnieken is geen vereiste om in een van de gastateliers aan de slag te gaan. Het is juist de bedoeling dat de grenzen worden afgetast van wat er met klassieke technieken mogelijk is. En dus wordt er naast brons ook gegoten met rubber en epoxy en zijn er naast zeefdrukken en etsen ook gestempelde tuinhekken en versneden vinyl.
Hoewel het uiteindelijke product nooit het doel is van een verblijf in een van de gastateliers van Daglicht en Beeldenstorm, zijn de deelnemers van 2005 er in geslaagd om hun experimenteerlust en onderzoeksdrift te laten leiden tot veelal sterke werken. Soms passen ze op verrassende wijze in het oeuvre, andere keren slaan ze een compleet nieuwe weg in. Maar altijd zijn ze, ook voor een breder publiek, interessant om bij elkaar te zien.
Deelnemende kunstenaars aan de gastateliers van Daglicht en Beeldenstorm in 2005 zijn: Thomas Ankum, Alphons ter Avest, Mariëlle van den Bergh, Jeroen Bodewits, Jan van den Dobbelsteen, Anne van Eck, Eric Jan van de Geer, Milou van Ham, Renato Kindt, Lisa Smith, Regina Verhagen, Danielle Lemaire, Sef Peeters, Alexandra Roozen, Christine Saalfeld en Niels Staal. Het Antwerps collectief Rotkop levert wegens persoonlijke omstandigheden geen bijdrage aan deze tentoonstelling.

 

Een selectie uit de resultaten van de gastateliers 2005 van Beeldenstorm en Daglicht is van 17 juni tot en met 16 juli te zien bij MU in De Witte Dame, Emmasingel 20, Eindhoven.

De opening is op zaterdag 17 juni tussen 16.00-19.00 uur, met muziek van Follow Me ( Danielle Lemaire en Eva van Deuren). Open donderdag en vrijdag 10.00-18.00 uur, zaterdag 11.00-17.00 uur en zondag 13.00-17.00 uur.