Fusion attack

Fusion attack

T-shirts, tasjes, postzegels, videobeelden, platenhoezen, skateboards en megaprints

2 april t/m 24 april 1999

Opening vrijdag 2 april vanaf 20.00 uur

DEPT bestaat uit Paul Dubois-Reymond, Mark Klaverstijn en Leo van Munster. In 1996 studeerden zij af aan de Rietveld Academie. Hun opdrachtgevers komen veelal uit de muziek- en danswereld. Voor de Roxy ontwierpen zij een Internet-site. Hiervoor kregen zij onlangs de aanmoedigingsprijs voor grafisch ontwerp van het Amsterdamse Fonds voor de Kunst. Volgens de jury onderscheidt hun werk zich enerzijds door de veelzijdigheid aan activiteiten, anderzijds doordat ze hun ideeën helder en met kracht vormgeven en op bijzondere wijze doorvoeren naar de verschillende media. Er spreekt uit hun werk een groot enthousiasme en een mediabewustzijn.

DEPT maakt niet alleen drukwerk, websites en video maar opereert ook als VJ. Zij laten zich inspireren door de clubcultuur maar ook door de commerciële en kunstwereld. In hun werk maakt DEPT gebruik van mooie, heldere, grafische elementen. Ze hebben een speels gevoel voor typografie en ook de wijze waarop ze met fotografie omgaan is bijzonder, met name op de platenhoezen voor de Roxy. Daarnaast zit hun eigen website vol verrassingen en experimenten. Het is zichtbaar dat de technische mogelijkheden en beperkingen vaak uitgangspunten zijn voor hun ideeën. DEPT is een voorbeeld van ontwerpers met een duidelijk conceptueel vermogen en beeldend talent, dat niet afhankelijk is van één soort medium.

 Voor de expositie in MU zal naast bestaand materiaal nieuw werk getoond worden, speciaal ontworpen voor deze gelegenheid. Gepresenteerd worden T-shirts, plastic tasjes, postzegels, videobeelden, platenhoezen, skateboards en werk op grote doeken en op megaprints.

Paul Dubois-Reymond, Mark Klaverstijn, Leo van Munster