Generating Live 2

Generating Live 2

Een onderzoek naar de integratie van geluid, beeld en graphics

10 februari t/m 25 maart 2001

Opening vrijdag 10 ferbuari vanaf 20.00 uur

Generating Live is een dynamische omgeving van projecties, geluid en licht, met elementen uit film, muziek en clubcultuur. Het is een onderzoek naar de integratie van geluid, beeld en graphics uitgevoerd met speciaal in het V2-lab ontwikkelde software. Deze sofware genereert steeds nieuwe settings (instellingen). In cycli van twintig minuten volgen deze settings elkaar op als een film, met een openingsscène, enkele tussenscènes, een ontknoping en een slot. Generating Live is een eindeloos, zelfgenererend epos.

Generating Live is een werk van Geert Mul dat continu in ontwikkeling blijft. Voor elke gelegenheid en locatie wordt zowel de manier van presenteren als de inhoud en sfeer van het stuk aangepast. Generating Live 2 was een op MU toegeschreven werk dat gebaseerd was op Generating Live 1 dat ontworpen werd voor de De Vleeshal in Middelburg. Generating Live 2 werd gepresenteerd op vier enorme transparante projectieschermen. Het publiek kon door de ruimte lopend telkens nieuwe combinaties van beelden waarnemen, elk standpunt gaf een ander perspectief. Generating Live 2 was 'leger' en filmischer dan de eerste versie, het had langere spanningsbogen en een strengere ordening. Op een slimme en subtiele manier was het geluid, een ambient ritme met stadsruis en kleine melodieën, telkens toegespitst op de plaats waar men zich in de ruimte bevond. Generating Live 2 werd gerealiseerd door Geert Mul (video, audio- en lichtontwerp) in samenwerking met Jochem Paap ofwel Speedy J. (geluidsontwerp), Koot (tekstbeelden) en Lucas van der Velden (midi en geluidsprogrammering).

Geert Mul (Alphen aan de Rijn, 1965) geldt als een van de pioniers op het gebied van VJ-ing waarbij hij opereert onder de naam Cut-Up. Zijn werk is onder meer te zien geweest in het Museum of Modern Art in Kyoto, op het International Film Festival Rotterdam, de biënnale Big Torino en tijdens het muziekfestival Lowlands en het DRUM & RHYTM festival. Tevens maakte hij video's in opdracht van het kledingmerk Diesel.