High Five, Hi

High Five, Hi

Historische toekomst visies van Eindhoven vanaf 1800 t/m nu

Expo info

On show

23 november 2006 t/m 7 januari 2007

Krijgt Eindhoven een horizon van hoge gebouwen, blobs, hightech fietsenkelders, lofts in voormalige fabrieken? Eindhoven is een oude stad, maar wat is daarvan te zien in de stedelijke ontwikkeling? Hoe werd Eindhoven eigenlijk de vijfde stad van Nederland? Wat zijn de plannen voor Eindhoven als een aantrekkelijke vestigingsplaats? Hoe moeilijk is het voor een architect een mooi gebouw neer te zetten? High Five, hi is een verrassende route langs vijf locaties in het centrum: het Stationsgebied en het 18 Septemberplein, rondom de Admirant, het Emmasingelkwadrant met de voormalige Philipsfabrieken zoals de Witte Dame, de herontwikkeling van de Lichttoren en het toekomstige Viktoriakwartier (met Temporary Art Centre), de Smalle Haven met de Vestedatoren en de rivier de Dommel als groene oase.


High Five, hi laat veel maquettes en (toekomst)plannen van de vijf locaties zien. Alle historische toekomstvisies worden gepresenteerd, in sneltreinvaart zien we de groei van Eindhoven van 1800 tot nu. Jongeren van Dynamo leveren er een visueel commentaar op. Er is een nieuwe film geproduceerd: Bij de buren op de koffie, over de verschillende manieren om met wijkvernieuwing om te gaan. Ook is de film Control Space te zien met funshoppende consumenten op de Demer. Karianne Bueno fotografeert, helder en scherp.

Op maandag 11 december vindt om 20.00 uur in de tentoonstelling een debat plaats, update dit programma op www.architectuurcentrumeindhoven.nl