Melvin the Magical Mixed Media Machine Melvin the Magical Mixed Media Machine Melvin the Magical Mixed Media Machine

Melvin the Magical Mixed Media Machine

HEYHEYHEY & the Mental Mechanical Masterminds

ontwerpteam: HEYHEYHEY - Frank Winnubst - Bas van Raay - Bart Bekker - Kor Smeenge - Jeroen Hezemans - The Cre8ion.Lab: Bas van Hout - Loek Jurres - Jorg van Keulen - Colin Raaijmakers - Joran Quinten - Kal Konings


Voluit heet hij ‘Melvin the Magical Mixed Media Machine’, maar je mag ‘m ook kortweg ‘Melvin the Machine’ noemen. En om ‘t nog wat moeilijker te maken is hij ook een Rube Goldberg, of als je wilt een Pitagora Suicchi. Maar hij is dan ook een machine die opzettelijk overgeconstrueerd is, waardoor een erg eenvoudige taak op een uiterst complexe manier, vaak in de vorm van een kettingreactie, wordt uitgevoerd.


Overigens is deze ‘machine’ die door middel van een eigentijdse crowd source methode zal worden samengesteld geen ontwerpmachine. In plaats van daadwerkelijk een product te ontwerpen, wordt vooral het ontwerpproces inzichtelijk. Het gaat de makers, het ontwerpduo HEYHEYHEY, om wat zij 'het supermoment' noemen en de beleving daarvan, niet om een eindresultaat. Wel zal de machine sporen achterlaten, dingen die vrijkomen tijdens het proces. En omdat het hier, heel 21ste eeuws, om een 2.0 versie gaat, zitten er naast een hoop analoge radertjes ook diverse digitale elementen in. Hij kan twitteren en facebooken, wordt gefilmd en gefotografeerd als ware het een superster.


Melvin the Machine staat gedurende de hele Dutch Designweek 2010 te sluimeren in MU. Bediend door twee laboranten/professoren wordt de machine gebruiksklaar gemaakt en het proces steeds opnieuw in gang gezet.

www.melvinthemachine.com
Ook is Melvin te volgen op Twitter en Facebook

foto: HEYHEYHEY & Boudewijn Bollmann
 
Special tijdens DDW 2010
Walk & Talkshow Pols Hoogte
Op donderdag 28 oktober vanaf 20.30 uur start het nieuwe seizoen van de Walk & Talkshow Pols Hoogte bij MU. Presentator Andrea van Pol neemt bezoekers mee in de wereld van design en cultuur. Naast een verhelderende visie op Melvin the Machine door een van zijn professoren gaat een deskundig panel dieper in op wat steden tot culturele magneten maakt. Daarnaast pitchen drie jonge ontwerpbureaus een nieuwe slogan en identiteit voor Eindhoven nu ‘leading in technology’ bijna tot het verleden behoort. Het belooft een creatieve avond te worden.