More with Less More with Less More with Less More with Less More with Less

More with Less

Stephen Smith a.k.a. Neasden Control Centre

Opening 20 augustus vanaf 20.00 uur

 

Manshoge geluidsgolven, uitslaande meters en tikkende klokken, ponskaarten van reuzenformaat en eindeloos witte ruis. In augustus en september geeft MU de hele ruimte aan de Londense kunstenaar/ontwerper Stephen Smith, beter bekend als Neasden Control Centre.  Onder de noemer 'More with Less', een speelse variant op het bekende modernistische principe 'less is more', bouwt hij een overrompelende visuele wereld waarmee hij het wezen van onze volledig geautomatiseerde communicatie wil onderzoeken en blootleggen.

 

Wie op basis hiervan een expositie vol hightech applicaties verwacht heeft het mis, Smith pakt de zaken vooral grafisch aan. Hij is gefascineerd door oude formaten als cassettes en film uit de meer analoge wereld, maar ontleedt ook digitale toepassingen en computers met evenveel interesse. Toch is nostalgie op zich geen drijfveer. Smith is zich vooral scherp bewust van de historische en allesomvattende omslag tussen analoog en digitaal waar we nu juist midden inzitten.

Vanuit dat besef voert hij ons mee in de steeds abstracter wordende werkelijkheid van wat communicatie anno 2010 betekent en wat er zoal aan voorafging. Het geheel belooft een ruimtelijke collage met schetsmatige inslag te worden waarin de bezoeker kan dwalen in witte ruis, audiotape en alles wat daar tussen zit.

 

Lees hier het artikel van NRC Next over deze tentoonstelling.

 

More with Less, door Stephen Smith a.k.a. Neasden Control Centre is van 21 augustus t/m 3 oktober dagelijks te zien bij MU, eerste verdieping Witte Dame, Emmasingel 20, Eindhoven.  Ma t/m vr 10-18 uur, za 11-17 uur, zo 13-17 uur.

De opening is op vrijdag 20 augustus vanaf 20 uur.