MUtate No.2 Heyniek MUtate No.2 Heyniek MUtate No.2 Heyniek MUtate No.2 Heyniek MUtate No.2 Heyniek

MUtate No.2 Heyniek

Arcade

MU | De Witte Dame

MUtate
Een estafette afscheid van De Witte Dame

Na bijna zestien jaar verlaat MU De Witte Dame. Hier zijn we jong volwassen geworden, op Strijp S MUteren we verder. Maar de laatste vijf maanden van MU in De Witte Dame verdienen een speciaal afscheid, een bijzondere estafettegroepstentoonstelling.

Voor MUtate nodigen we vijf makers/collectieven met wortels in en/of banden met Eindhoven uit, die ieder een maand de zeggenschap krijgen over de MU ruimte. Van februari tot en met juni krijgen ze de kans om ieder een groot statement te maken, waarbij ze zowel in tijd als in werk naadloos op elkaar voortbouwen.

Het publiek kan altijd binnenlopen om de installatie(s) te zien groeien en op gezette tijden is er groot feest. Wanneer precies? Dat hangt in de lucht, zweeft op Facebook of fluistert de MU-site…


MUtate No.2 Heyniek

Arcade
Opening: Vrijdag 7 maart 20:00

Niek Pulles (1986) schept surrealistische atmosferen en optische illusies die zich bij voorkeur nauw om de huid sluiten. Hij maakt droombeelden reëel door vakgebieden als film, trends en materiaalexperimenten te mixen. Met Mutate #2 maakt Niek zijn jongensdroom waar door de ruimte om te toveren tot een jongensachtige speelarena ruikend naar suikerspin en gasoline. Come in and play!


MUtate No.3 KNOL | Transworkers

1 april – 30 april | Opening: vrijdag 4 april 20:00
Speciaal programma op vrijdag 25 april 20:00

MUtate No.4 Stan Wannet | Dialogue Intérieur

1 mei – 31 mei | Opening: zondag 4 mei 14:00
Speciaal programma op: zondag  25 mei 14:00

MUtate No.5 La Bolleur | Let there be light 

1 juni – 30 juni | Opening: Vrijdag 13 juni 20:00
Speciaal programma op zondag 29 juni 14:00 (afsluitend event)