MUtate No.4 Stan Wannet MUtate No.4 Stan Wannet MUtate No.4 Stan Wannet MUtate No.4 Stan Wannet MUtate No.4 Stan Wannet

MUtate No.4 Stan Wannet

Dialogue Intérieur

MU | De Witte Dame

MUtate
Een estafette afscheid van De Witte Dame

Na bijna zestien jaar verlaat MU De Witte Dame. Hier zijn we jong volwassen geworden, op Strijp S MUteren we verder. Maar de laatste vijf maanden van MU in De Witte Dame verdienen een speciaal afscheid, een bijzondere estafettegroepstentoonstelling.

Voor MUtate nodigen we vijf makers/collectieven met wortels in en/of banden met Eindhoven uit, die ieder een maand de zeggenschap krijgen over de MU ruimte. Van februari tot en met juni krijgen ze de kans om ieder een groot statement te maken, waarbij ze zowel in tijd als in werk naadloos op elkaar voortbouwen.

Het publiek kan altijd binnenlopen om de installatie(s) te zien groeien en op gezette tijden is er groot feest. Wanneer precies? Dat hangt in de lucht, zweeft op Facebook of fluistert de MU-site…

MUtate No.4 Stan Wannet

Dialogue Intérieur
Opening: zondag 4 mei 14:00
Speciaal programma op: zondag  25 mei 14:00

Stan Wannet (1977) bouwt installaties waarin geprepareerde dierenhuiden opvallend figureren. Deze ‘dode schillen’ en de kleine machines die erin verborgen zitten, zorgen ervoor dat Wannets installaties op een ongemakkelijke manier het midden houden tussen levend en levenloos. De speciaal voor MUtate #4 ontwikkelde installatie Dialogue Intérieur is een absurdistisch proeflokaal gebaseerd op bekende testopstellingen voor cognitief psychologisch onderzoek en een filosofisch gedachtenspelletje.


MUtate No.5 La Bolleur | Let there be light 

1 juni – 30 juni | Opening: Zaterdag 14 juni 20:00
Feest: Vrijdag 27 juni 22:00 (afscheidfeest MU | Witte Dame)