MUtate No.5 La Bolleur MUtate No.5 La Bolleur MUtate No.5 La Bolleur MUtate No.5 La Bolleur MUtate No.5 La Bolleur

MUtate No.5 La Bolleur

Let there be light

MU | De Witte Dame

MUtate
Een estafette afscheid van De Witte Dame

Na bijna zestien jaar verlaat MU | De Witte Dame. Hier zijn we jong volwassen geworden, op Strijp S MUteren we verder. Maar de laatste vijf maanden van MU in De Witte Dame verdienen een speciaal afscheid, een bijzondere estafettegroepstentoonstelling.

Voor MUtate nodigen we vijf makers/collectieven met wortels in en/of banden met Eindhoven uit, die ieder een maand de zeggenschap krijgen over de MU ruimte. Van februari tot en met juni krijgen ze de kans om ieder een groot statement te maken, waarbij ze zowel in tijd als in werk naadloos op elkaar voortbouwen.

Het publiek kan altijd binnenlopen om de installatie(s) te zien groeien en op gezette tijden is er groot feest. Wanneer precies? Dat hangt in de lucht, zweeft op Facebook of fluistert de MU-site…

MUtate No.5 La Bolleur

Let there be light
Opening: Zaterdag 14 juni 20:00
Speciaal programma op vrijdag 27 juni 22:00 (afsluitend feest)

La Bolleur is een roemrucht multidisciplinair Eindhovens designcollectief dat inmiddels het hoofdkwartier verplaatst heeft naar Amsterdam. LaBo spreekt met hun bizarre producten, installaties en events een breed en divers publiek aan.

Met ‘Let there be Light’ neemt La Bolleur ons terug in de tijd. Voordat MU zich in de oude Philipsfabriek vestigde werd deze gebruikt als productiefaciliteit voor radiobuizen en gloeilampen. La Bolleur geeft als laatste de ruimte weer terug aan zijn oorspronkelijke functie en zet een nieuwe productielijn op. De oude fabriek wordt weer een lampenmakerij voordat MU het licht uitdoet.