Paradise Pleix Paradise Pleix Paradise Pleix

Paradise Pleix

Opening vrijdag 9 november vanaf 20 uur

Gelukkige ongelukjes en de kleine contradicties van het leven, nu en overmorgen, zijn de kant en klaar maaltijden waarmee het digitale collectief Pleix zich pleegt te voeden. Gestationeerd in Parijs lijkt de zeven leden tellende 'bemanning' van Starship Pleix zich weleens in een baan om de aarde te bevinden om deze des te scherper te kunnen observeren en mappen.
Want wat doen al die wezens daar toch? Mensen, dieren, en alles daartussen. Iedereen vervormt, misvormt of muteert. Massaal storten ze zich op vermaak maar in alle drukte overheerst toch een wrang gevoel van eenzaamheid en kwetsbaarheid. Kom te dichtbij en iedereen blijkt bewapend of geharnast tot het uiterste.
Nee, paradijselijk is het niet als je door de bril van Pleix kijkt. Maar helemaal gespeend van humor, melancholie en absurditeit is het ook niet. Misschien is Paradise Pleix vooral zoals het leven is, en dan nog net een tikje aangezet in de digitale overdrive.

Dat hun werk aansluit bij de thematiek van GLOW waarin de stad gezicht krijgt, komt goed uit. De eerste week van Paradise Pleix valt gelijk met dit massale lichtkunst evenement. En wie wil nu niet even verlicht het paradijs betreden als het toch op de route ligt....


Open:
ma t/m vr 10-18 uur
zat 11-17 uur
zon 13-17 uur

eerste en tweede kerstdag en nieuwsjaarsdag gesloten

Toegang 3 euro / gratis tijdens GLOW avonden

Meer: www.pleix.net/Paradise-Pleix-1