ReShape

ReShape

Mutating Systems, Bodies and Perspectives

Als je maar lang genoeg blijft kijken, zie je alles veranderen. Diersoorten, planten, bacteriën, bergketens, continenten, sterrenstelsels —niets houdt zijn vorm voor altijd. Levende en niet-levende dingen reageren op elkaar in een eindeloos complexe wisselwerking, die wetenschappers steeds gedetailleerder ontraadselen en beschrijven. Daarbij spelen we als mensen een steeds onuitwisbaardere rol in de vormgeving van het leven. In de tentoonstelling ReShape, van 30 november 2018 tot en met 10 maart 2019 te zien in MU, verbeelden kunstenaars en designers de continue transformatie van het leven.

ReShape presenteert de drie winnende pro­jecten van de Bio Art & Design Award 2018, ontwikkeld in samenwerking met vooraan­ staande Nederlandse onderzoekers in de levenswetenschappen. Daarnaast staan recente werken van negen internationale kunstenaars en ontwerpers die eveneens betrekking hebben op mutatie en transformatie. Ze verkennen onder andere onze plek in de voedselketen, de digitale reproductie van kunstmatig leven, wereldwijde maisvarianten en de geologische consequenties van een roze kippenras.

De expositie is samengesteld door William Myers en Angelique Spaninks.
BAD Award is een samenwerking met ZonMw, NWO - Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek & BioArt Laboratories.

Meer info over BAD Awards: http://www.badaward.nl/

Deelnemende kunstenaars
Baum & Leahy, Yiyun Chen, Pleun van Dijk, Anna Dumitriu, Kuang-Yi Ku, Ani Liu, Jon McCormack, (Non)human (Non)sense Collective, Basse Stittgen, Studio Arvid & Marie, The Center for Genomic Gastronomy, Uli Westphal. 

Te zien 30 november 2018 – 10 maart 2019
Opening vrijdag 30 november, vanaf 20:00, toegang €3,- inclusief 1 drankje.
Special weekend 8 & 9 maart 2019