Self Design Academy

Self Design Academy

18 september - 8 november

Expo info

On show

18 September - 8 november 2020

Opening

18 september 2020

20.00

Closing

8 november 2020

Van zelfmaakbaarheid en zelfverwerkelijking tot zelfzorg en zelfredzaamheid lijkt het alsof een goed leven begint en eindigt met een goed functionerend zelf. Een florerende zelfhulpindustrie staat ons daarbij maar wat graag terzijde met boeken, workshops, cursussen en inspirerende quotes. Tegelijkertijd wordt ons bestaan bepaald door hyperrealiteiten als klimaatverandering, massamigratie, big data, en nu een pandemie, die we als enkeling niet kunnen overzien, laat staan beïnvloeden. Maar kunnen we dan tenminste ons zelf proberen te bevatten? Kunnen we bij het kleine, het ik, beginnen?

Self Design keert de praktijk van het ontwerpen naar binnen en kijkt voorbij de selfie cultuur naar het zelf. Hoe kunnen/willen/moeten we ons zelf opnieuw vormgeven met het oog op de onontkoombare en ingrijpend veranderende werkelijkheden waarin wij leven? Hoe kunnen designprocessen helpen om alternatieve manieren van zijn te ontwikkelen in relatie tot de ander(en)?

De Self Design Academy onderzoekt deze vragen in een nauwe samenwerking tussen kunstenaars, ontwerpers en het publiek. Om het echte en het virtuele zelf zoveel mogelijk te integreren, wordt ieder werk zowel in real life worden gepresenteerd in de Self Design Academy Space in MU als online op de Self Design Academy Site. Gekoppeld aan de off- en online Academy ontwikkelen we een Self Design Academy Share programma van webinars, workshops en talks, die zowel bij MU als op de site te volgen zullen zijn.

OPEN CALL
Tot en met 21 juni laten curatoren Mieke Gerritzen en Angelique Spaninks zich graag verrassen door jouw voorstel voor de Self Design Academy. Klik hier voor de Self Design Academy Open Call.

Details over het programma worden later bekend gemaakt.