Talent Tours

Talent Tours

Stimuleringsfonds Creatieve Industrie presenteert ontwerptalent 2020

Jaarlijks krijgen opkomende ontwerptalenten actief op het gebied van design, architectuur en digitale cultuur dankzij een beurs van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie de kans zich optimaal te ontwikkelen in artistiek en professioneel opzicht. De lichting van 2020 is nu in beeld gebracht in één minuut durende filmportretten. Van 18 september t/m 22 november zijn deze portretten te zien in de tentoonstelling 'Talent Tours' in MU.

Talent Tours geeft een inkijk in de denkwijze en praktijk van 39 opkomende ontwerptalenten, talenten die zich stuk voor stuk verhouden tot actuele maatschappelijke thema's. Wat zijn hun drijfveren, hun twijfels en ambities en welke waardes stellen zij voorop in hun werk? Angelique Spaninks, voorzitter van de adviescommissie van de deelregeling Talentontwikkeling: 'Talent leeft niet in een vacuüm, het verhoudt zich tot de wereld, laat zich inspireren en zet zich af, vindt een eigen focus en weet deze te vertalen en over te dragen. Alleen zo kan een professionele bijdrage worden geleverd aan het vakgebied en kan een jonge maker voor zichzelf een betekenisvolle positie in het werkveld creëren.'

Social designer en bio-artist Kuang-Yi Ku bijvoorbeeld schetst beklemmende toekomstscenario's waarin hij het publiek confronteert met de vraag wat nog acceptabel is als het gaat om de invloed van de medisch wetenschap op ons leven. Marwan Magroun maakte een fotoserie en film waarin hij het stigma dat rust op vaders met een migrantenachtergrond wil weerleggen. En Milou Voorwinden doet onderzoek naar 3D-weven, een techniek die een flinke verduurzamingsslag in de mode-industrie kan bewerkstelligen.

Livestreams tijdens Dutch Design Week
Tijdens de Dutch Design Week vonden er dagelijks livestreams plaats van nieuw talent. Bekijk ze op het Vimeo kanaal van het Stimuleringsfonds.

Talent Tours presenteert
Alvin ArthurAnna FinkArvand PourabbasiChiara DorbolòCream on ChromeGilles de BrockGiorgio ToppinJing HeJuliette LizotteKasia NowakKuang-Yi KuLieselot ElzingaMarco Federico CagnoniMark HenningMarwan MagrounMaxime BenvenutoMillonaliuMilou VoorwindenMinji ChoiMirte van LaarhovenNadine BothaNastia CistakovaNikola KnezevicOttonie von RoederparadymePost NeonRosita KærSae HondaSaïd KinosSeokyung KimSissel Marie TonnSuk GoTelemagicTereza RullerThor ter KulveTijs GildeTomo KiharaWard Goes en Yavez Anthonio
Alle videoportretten zijn gemaakt door Studio Moniker.

Praktische informatie tentoonstelling
Titel: Talent Tours. Presentatie van talent door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie
Datum: 18 september t/m 22 november 2020
Tijd: ma t/m vr 10.00 - 18.00 uur, za 11.00 – 17.00 uur, en zo 13.00 – 17.00 uur
Locatie: MU Hybrid Art House

Platform Talent
Behalve in MU zijn de 39 filmportretten ook te zien op Platform Talent vanaf 18 september 2020. Dit online platform biedt een overzicht van alle talenten die sinds 2013 zijn ondersteund vanuit de Deelregeling Talentontwikkeling. Het platform is te volgen via stimuleringsfonds.nl/platformtalent.

Klik hier voor een PDF met de MU COVID-19 Bezoekvoorwaarden, Hygiëne maatregelen en Maatregelen bij gezondheidsklachten. (Laatste update: 19 oktober)