Het complete DDW21 programma @ MU

Het complete DDW21 programma @ MU

16 - 24 oktober

Na een digitale editie in 2020, kunnen we niet wachten je weer offline te ontmoeten in en rondom MU tijdens Dutch Design Week! Negen dagen lang - van 16 t/m 24 oktober - bezoek je MU voor diverse programma's en openen we onze deuren voor iedereen die wil ontdekken, ervaren, zien en horen wat kunst & design allemaal kan zijn. Dit alles in het licht van het DDW21 thema The Greater Number

MU is dagelijks geopend van 11.00 - 18.00 voor uiteenlopende talks, performances, workshops en natuurlijk de expositie LAWKI–Alive. In de avonduren bezoek je ons een aantal keer voor diverse events, waaronder het Roesologisch Rave Lab XL. En net als voorgaande jaren strijkt Motta Art Books neer in het MU kantoor: bezoek de pop-up store vol items waar je design hart sneller van gaat kloppen.

AANKOMENDE EVENTS 

Zaterdag 23 okt | The Greater Number Sessions #4: Reflections | 17.00 - 18.00

PROGRAMS

LAWKI–Alive

Dagelijks van 11.00 – 18.00 | Entree: gratis | Locatie: MU
Loop tijdens (en na) DDW binnen voor de expositie LAWKI-Alive: de derde versie van Life As We Know It van ARK. De scheiding tussen wereld en scherm valt weg, we zijn in MU, maar ook overal en nergens tegelijk. Een uitgelezen kans om het leven (opnieuw) te leren kennen.

Als opwarmer voor de expo tonen we de algoritmisch gedreven video-installatie NO EXIT, die nu al te zien is in MU. Met dit werk uit 2017 reflecteerde Design Displacement Group destijds op de maalstroom aan media rondom Brexit. 


Hara Hachi Bu Dorp

Dagelijks van 11.00 - 18.00 | Entree: gratis | Locatie: buiten naast het ketelhuisplein
Op het ketelhuisveld presenteert Arne Hendriks, op uitnodiging van DDW en MU, het Hara Hachi Bu dorp: een cirkel van tweedehands tuinhuisjes, opgeknapt en klaar voor een nieuw leven. Een ruimte om samen te oefenen in een stap terug doen. Hier gaat het om genoeg, om minder, om 80% in plaats van altijd 100%. Met dit project geeft Hendriks - samen met tal van ontwerpers, wetenschappers, kunstenaars én het DDW-publiek - op zijn manier invulling aan The Greater Number. Op zondag 17 oktober om 13.30 opent het dorp met een Gentle Disco.  

Roesologie

Dagelijks van 11.00 - 18.00 | Entree: gratis | Locatie: MU container @ Plug in City 
Het is tijd voor de emancipatie van de roes! De roesologen van SMELT & The Performance Bar presenteren een gloednieuwe wetenschap: de roesologie, ontstaan uit een onorthodox onderzoek van ontwerpers, performers en (ervarings)deskundigen naar de rol van middelengebruik in onze samenleving. Kom nuchter en ervaar hoe je – zonder alcohol of drugs - de roes uit jezelf kunt halen. 

Vrijdag 22 oktober van 18.00 - 20.00 bezoek je MU voor het interactieve avondprogramma Roesologisch Rave Lab XL. Leer alles over de roesologie, experimenteer met bedwelmende rituelen en ontdek je eigen roesbehoeftes. Reserveer hier een gratis ticket.

Bio Stories

18, 19, 20 oktober van 16.30 - 18.00 | Entree: gratis | Locatie: MU, ingang Torenallee
Van maandag t/m woensdag presenteert Faber Futures - opgericht door DDW-ambassadeur Natsai Audrey Chieza - het project BIO STORIES. We staan aan de vooravond van een nieuwe wetenschap: de synthetische biologie. Hoe kunnen we samenwerken met de natuur aan een toekomst waarin rechtvaardigheid, duurzaamheid, solidariteit en bescheidenheid centraal staan? 

MU Play&Learn

Ook MU's educatie-afdeling Play&Learn zit niet stil deze DDW. In ons alternatieve klaslokaal - of ditmaal eigenlijk docentenkamer - gaan we op donderdag 21 oktober met leraren, kunsteducatoren en andere geïnteresseerden in gesprek over kunst, technologie en design in het onderwijs; zowel in het klaslokaal als daarbuiten. Aanmelden via Eventbrite.

Sluit op vrijdag 22 oktober aan bij de workshop Mapping Typology in het Hara Hachi Bu dorp. Atelier NL maakt samen met MU de verwondering van het alledaagse en de lokale rijkdom zichtbaar. Als deelnemer word je uitgedaagd sociale en culturele patronen te herkennen door het verzamelen van alledaagse voorwerpen, verdwaalde objecten en materialen uit de omgeving. Reserveer een (gratis) ticket

The Greater Number Sessions 

Entree: gratis | Locatie: MU, ingang Torenallee
Wil je nog dieper duiken in het DDW-thema The Greater Number? Bezoek dan de Greater Number Sessions in MU: verdiepende talks met een verrassende line-up van sprekers, georganiseerd door DDW. Iedere sessie staat in het teken staat van een ander DDW21 subthema. 
Za 16 okt 17.00 - 18.00 | #1: 1968 Revisited 
Zo 17 okt 10.00 - 11.00 | #2: Things that Matter
Vr 22 okt 11.00 - 12.00 | #3: It's in our Nature
Za 23 okt 17.00 - 18.00 | #4: Reflections