The Great Babylon Circus The Great Babylon Circus The Great Babylon Circus The Great Babylon Circus The Great Babylon Circus

The Great Babylon Circus

The Lure of Architecture

Opening vrijdag 24 juni vanaf 20 uur.

 

"Come, let us go down and confound their speech"

 

Lees hier de recentie die de Volkskrant schreef over deze expositie.

 

The Great Babylon Circus, samengesteld door de Berlijnse criticus en curator Lukas Feireiss in samenwerking met MU, brengt aanstormende creatieven uit het veld van kunst, architectuur en design bijeen om een bijdrage te leveren aan het nooit eindigende ontwerp van de Toren van Babel. De Toren van Babel is een oermetafoor voor architectuur, kunst en constructie, maar ook voor de vermeningvuldiging en confrontatie van diverse talen en stijlen. De toren symboliseert bovendien de ultieme hoogmoed van de menselijke creatie - de ambitie iets te bouwen dat groter is dan het leven zelf.

 

Met de ronde toren als een centraal element in gedachten, vormt de The Great Babylon Circus een choreografie voor vier ambitieuze experimentele artistieke praktijken uit verschillende delen van de wereld met een vrolijke zin voor het spectaculaire. MU wordt de arena waarin hun visies op de wereld botsen en samensmelten. In een gezamenlijke aanpak worden ruimtelijke installaties en beelden gecreeërd van micro tot macro-schaal. Bij elkaar vormen ze een bron van inspiratie en een uitnodiging aan creatieven in alle disciplines om verder te bouwen.

 

Deelnemende kunstenaars zijn het Braziliaanse sociaal-cultureel collectief Project Morrinho, het Belgisch-Duits kunstenaarsduo Speedism, Marokkaans kunstenaar Mounir Fatmi en de Londense denktank Tomorrow's Thoughts Today. De samenwerking van deze vier creatieve praktijken uit de hele wereld komt in MU bijeen rond het thema van de mythische Toren van Babel. Ze bieden ons nieuwe perspectieven op dit legendarische onderwerp en onderstrepen daarmee de sociale, politieke en culturele relevantie ervan in het nu.