The Times They Are The Changes The Times They Are The Changes The Times They Are The Changes The Times They Are The Changes The Times They Are The Changes

The Times They Are The Changes

The Changes

Een collectief als een band, een band die geen muziek maakt, maar zich toelegt op beeldsamples en mixen. Dat zijn The Changes. Want ‘The Times they are The Changes’ om met Bob Dylan te spreken en dus maakt muziek plaats voor beeld, film en –toch een beetje – geluid. Na eerdere gigs in Milaan, Tokyo en Los Angeles zijn The Changes nu klaar voor een Europese tournee met kickoff in Eindhoven bij MU.

 

Met hun achtergronden in mode, grafisch ontwerp, pop en kunst leggen de 4 bandleden achter The Changes zich sinds enkele jaren met oprechte betrokkenheid en totaal onbeperkte associatiedrift toe op de magie van de autodidactische underground. De invloed en ervaring met de CULTurele explosies van de jaren 80 en 90 – rave, metal, acid, punk, freakout, regenboog, zwart, zilver, goud, latex, leer en denim - smelt bij hen samen tot een herschrijving van het heden, een vreugdevolle komische explosie, vol energie en positivisme.

 

Of zoals ze zelf stellen: “Er zit humor in deze vrijheid, en er zit vrijheid in deze humor. Het is als muziek. Niet bang zijn van iets, en nergens door geshockeerd worden, is een prachtige manier van leven. Vreugde en gevaar, horen bij elkaar en ze zijn vermakelijk.”

 

The Changes zijn Roland Korg, Boohoo Haha, Aries Overload en Vertical Doorway. Maar wie deze namen vooralsnog niets zeggen, kan ook denken aan Misha Hollenbach en Shauna T, beter bekend als Perks & Mini uit Melbourne, Fergus Purcell uit Londen, beter bekend als Fergadelic en Sk8thing uit Tokyo.

Voor MU maken zij een speciale installatie waarvan het centrale werk het midden houdt tussen een psychedelisch kampvuur en een schreeuwerige reclamezuil. Met een stortvloed aan collages in beeld, geluid en film voeren zij het publiek een soms primitieve dan weer sophisticated wereld binnen. Ruw rond de hoeken, maar ook subtiel in opbouw belooft The Times They Are The Changes een overdonderend beeldconcert te worden. Inclusief speciale catalogus die wordt uitgebracht in samenwerking met Nieves en PAM Books en een unieke editie t-shirts.

 

The Times They Are The Changes opent op vrijdag 31 oktober vanaf 20 uur bij MU. Speciale gast die avond is dj Thomas Bullock, die samen met The Changes een live set geeft. Dresscode: Halloween.