The Visit The Visit The Visit The Visit

The Visit

Henrik Vibskov

In een woud van hangende stokken schept de Deense ontwerper, kunstenaar, drummer Henrik Vibskov deze winter bij MU drie werelden. Iedere wereld refereert aan een van de vele spraakmakende performances waarmee hij de laatste jaren zijn collecties in Parijs en de rest van de wereld presenteerde.
Doorgaans zijn het natuurlijk alleen modellen gehuld in zijn creaties die Vibskovs veelal surreële droomwerelden betreden. Liggend tussen honderden borsten op stokjes, dwalend tussen de zwarte wortelvelden of muziekfietsend in de Fantabulous Bicycle Music Factory. Maar bij MU krijgt het publiek zelf de kans op te gaan in het universum van Vibskov onder de noemer The Visit.

In zijn werk als ontwerper weet Vibskov ongebruikelijke perspectieven te schetsen en verrassende combinaties te maken tussen ambachtelijke patronen en werkwijzen, zonder het eindresultaat zijn eigentijdse adem te laten verliezen. De werelden die hij schept hebben een magische aantrekkingskracht, soms retro dan weer futuristisch, maar altijd van een intense kleurigheid. Datzelfde geldt ook voor zijn vrije werk, zoals de momenteel groeiende reeks Fringe projects met zijn oude St. Martins schoolgenoot Andreas Emenius waarin zij illusie, opppervlak en beweging onderzoeken.


Als mode-ontwerper heeft Henrik Vibskov inmiddels 14 collecties op zijn naam staan, allemaal ontwikkeld sinds zijn afstuderen aan Central St. Martin’s in 2001. Momenteel is hij de enige Scandinavische ontwerper die steevast presenteert in de Parijse modeweek voor mannen. Tussen het ontwerpen van twee collecties per jaar en het creëren van de bizarre werelden waarin deze getoond worden, houdt Henrik zich ook nog bezig met drummen. Hij is de vaste slagwerker van de elektronische minimalgigant Trentemøller met wie hij over de hele wereld tourt. Vibskovs werk was verder onder meer te zien bij PS1 – MoMA in New York, Palais de Tokyo in Parijs en ICA in Londen.