Under Tomorrows Sky Under Tomorrows Sky

Under Tomorrows Sky

International Think Tank

Zaterdag 16 juni start om 20 uur

Zondag 17 juni start om 11 uur

Gratis toegang

 

UNDER TOMORROWS SKY is een project van Liam Young van Tomorrows Thoughts Today dat in augustus opent bij MU in Eindhoven. In voorbereiding op de expositie brengt Liam een denktank van waanzinnige wetenschappers, literaire astronauten, digitale dichters, speculatieve gamers, ongeleide projectielen, visionairen en verlichte geesten bij elkaar die gezamenlijk een voorstel maken voor een toekomstige stad, een denkbeeldige urbane zone, de landschappen die het omringen en de verhalen die het bevat.

 

Op zaterdag 16 juni en zondag 17 juni komt deze denktank samen zowel in de fysieke ruimte van MU als virtueel voor een weekend vol publieke presentaties, discussie en workshops. Kom een kijkje nemen achter de schermen om te zien hoe we het ontwerp van deze speculatieve stad openen en de overwegingen van de Under Tomorrows Sky denktank zich openbaren. Bekijk het werk in ontwikkeling en doe mee aan het debat over de sociale, culturele, ethische en ruimtelijke implicaties van opkomende technologieën.


De internationale deelnemers aan de denktank zullen zich op zaterdag 16 juni vanaf 20.00 uur voorstellen met een serie verbazingwekkende visies op de toekomst gebaseerd op hun eigen research en projecten. De volgende dag vanaf 11 uur 's ochtends komt de groep opnieuw bijeen voor een open dag vol discussie, designworkshops en live schetsen waarmee zij hun stad 'onder de hemel van morgen' beginnen vorm te geven.

 

Luister mee met de gesprekken, neem deel aan de debatten over wat de stad van de toekomst kan worden en draag bij aan de discussies over waarom dit soort speculaties over morgen ook vandaag al van kritisch belang kunnen zijn.


Liam Young wordt bij MU live bijgestaan door science fiction schrijver en futurist Bruce Sterling, striptekenaar, schrijver en scenarist Warren Ellis, synthetisch biologe Rachel Armstrong, journalist, schrijver en redacteur Simon Ings van Arc, het science fiction kwartaalmagazine gelieerd aan the New Scientist en vele anderen.


De expositie Under Tomorrow’s Sky is te zien bij MU vanaf 10 augustus.
Voor meer informatie en updates volg www.mu.nl en www.undertomorrowssky.com