#ViralVandals #ViralVandals #ViralVandals #ViralVandals #ViralVandals

#ViralVandals

5 mei - 2 juli, 2017

Van een lokale subcultuur in New York is graffiti in veertig jaar uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen met zijn eigen helden en verdienmodellen. Omarmd als stedelijke decoratie of uit alle macht bestreden, is graffiti vooral dankzij het internet aan een langzame dood ontsnapt. Steeds meer acties in de echte wereld worden uitgevoerd en gedocumenteerd met hun digitale verspreiding in gedachten, wat leidt tot verfrissende zelfreflectie en nadruk op het performatieve karakter van het schrijven.

Zeg het niet tegen een tagger, maar graffiti is geëvolueerd tot een veelzijdige, volwassen kunstvorm die zware thema’s niet schuwt en verzet tegen repressie combineert met een aanstekelijke hackersmentaliteit. De kick van de illegaliteit blijft ondertussen een belangrijke drijfveer, direct verbonden aan kudos en street credibility.

Met #ViralVandals presenteert MU een tentoonstelling over het tweede leven van
graffiti. Virtuele viraliteit vervangt de straat in de zoektocht naar steeds grotere zichtbaarheid. Nieuwe vormen van expressie komen naar boven en het DNA van de scene verandert onomkeerbaar. Een monument voor de internationale online graffiti gemeenschap—jonge makers en wereldwijde iconen —in Eindhoven.

Deelnemers: 

4608 & Fabian Sigurd, Boyscout, Brad Downey, Eewan, Good Guy Boris, LoiqMobstr, MOSES&TAPS™, MVIN, Nawas, Nug & Pike, Rage, Sauli Sirviö, TOY Crew, Utah & Ether, Veli & Amos, Zelle Asphaltkultur  

Co-curatoren: Jasper van EsGood Guy Boris

Waar MU
Wanneer 5 mei - 2 juli 2017
Ticket € 5 / Student € 3

E-Moves op 16, 17 en 18 juni gratis entree voor We Are Public leden

Opening 5 mei 20:00 uur
Ticket € 5 (inclusief 2 drankjes) / Gratis voor We Are Public leden

Specials
Op zaterdag 17 juni vanaf 20.00 uur #ViralVandalTalks in het Student Hotel, in samenwerking met E-Moves.

Ook vanaf 5 mei in de MU Containers op Plug-In-City Strijp S: Sorry for Damage Done van Wladimir Manshanden & Vincent Wittenberg. Op vrijdag 16 juni vanaf 17.00 uur bierige boekpresentatie van Sorry for Damage Done.

Sauli SirvïoEewan4608 and Fabian Sigurd MVINNug & Pike4608 and Fabian Sigurd4608 and Fabian SigurdVeli & Amos


NawasMOSES&TAPS™TOY CrewUtah & EtherVeli & AmosMVINBrad DowneyGood Guy Boris