Wild-C

Wild-C

Een nieuwe buitenplaats voor de 21ste eeuw

Wild-C is een doorlopend project op initiatief van MU en vindt de hele zomer en in het najaar plaats op Sectie-C in Eindhoven (daalakkersweg 2). Voor het actuele programma en nieuws kun je terecht op de Wild-C website www.wild-c.nl

Een plek waar de stad een beetje land wordt en het land een beetje stad, waar cultuur en natuur een pact aangaan en mensen graag wat langer verblijven. Een levende culturele hotspot. Dankzij een laagdrempelig, spannend en divers programma van kunst, design, muziek, performance, workshops en food kan iedereen er even of langer neerstrijken, voor inspiratie of vermaak, rust of spel.

Waar vorig jaar met Wild-S op Strijp-S de koppeling werd gemaakt met het door de Verenigde Naties uitgeroepen ‘jaar van het bos’ wordt dit jaar aansluiting gezocht bij het ‘jaar van de historische buitenplaatsen’. Een buitenplaats is van oudsher een plek waar stedelingen zich kunnen vermaken. Met Wild-C stelt MU een ‘nieuwe buitenplaats voor de 21ste eeuw’ voor. Van 28 juli tot en met 28 oktober 2012 opent MU een ‘nieuwe buitenplaats voor de 21ste eeuw’: Wild-C

Wild-C wordt opgebouwd op een verlaten industrieel gebied van Eindhoven: Sectie-C.
Sectie-C ligt aan de Daalakkersweg in de wijk Tongelre in Eindhoven. De oude ruimtes van Stork en VDL zijn omgebouwd tot een broedplaats waar zowel jong talent als gevestigde designers samenkomen. Een deel van deze buitenruimte wordt getransformeerd tot een levendige vrijplaats waar jong en oud cultuur en natuur kan snuiven. Geen landhuis of kasteel maar een speelse, kleurrijke plek in een urbane setting waar tijdelijke groene injecties de toekomstige culturele ambities van dit stedelijke gebied manifest maken.

MU neemt met Wild-C het voortouw in een inhoudelijk partnerschap met KOP Breda, Kunstpodium T (Tilburg), CBK ’s-Hertogenbosch en Landkunst (BKKC). Samen met deze partners zijn elf kunstenaars en ontwerpers uitgenodigd om speciale projecten te ontwikkelen die het terrein omtoveren tot een nieuwe buitenplaats. Ze voeden de verbeelding en maken nieuwsgierig naar de potentie die een stedelijk ontwikkelingsgebied kenmerkt.


De werken die speciaal voor Wild-C gemaakt zijn, zijn zeer divers en lopen uiteen van monumentale sculpturen tot subtiele poëtische elementen en van guerrilla-achtige interventies tot interactieve momenten. De deelnemende kunstenaars zijn: Willem Claassen, Tim Hoefnagels, laBolleur, Angela de Weijer, Diego Sindbert, Florian de Visser, Sil Krol, Germen Zoer, Theodora Kotsi, Anita Hrnic en Paul Geelen.

Door de vergaande samenwerking van de vijf Noord-Brabantse kunstorganisaties wordt spreiding van het project over de provincie gewaarborgd. De samenwerking met deze vier partijen is behalve van inhoudelijke aard ook een kans om in tijden van crisis de potentie en capaciteit tot samenwerken van een Brabant breed cultureel netwerk te laten zien. Door de werken te laten reizen naar andere nieuwe en historische (buiten)plaatsen in de provincie ontspint zich een inspirerend web van mogelijkheden.

Behalve de bijzondere plek die Wild-C biedt aan Brabants talentvolle creatieve professionals worden er ter plekke ook activiteiten georganiseerd die de amateur en de ‘gewone burger’ uitdagen zijn of haar kijk op nieuwe buitenplaatsen en de verhouding tussen cultuur en natuur te geven. Deze activiteiten vinden plaats vanaf 28 augustus vooral in de weekenden. Voor groepen en schoolklassen is de buitenplaats ook door de week open. Voor jong en oud, cultuur- en natuurliefhebber, buurtbewoner, Eindhovenaar en toerist is er de komende maanden wat te beleven op Eindhovens eerste nieuwe buitenplaats: Wild-C.
 

Meer: www.wild-c.nl

Wild-C is een project van MU Eindhoven ism KOP Breda, Kunstpodium T Tilburg, CBK ‘s-Hertogenbosch, Landkunst (BKKC) en Sectie-C (Smalle Haven).

Mede mogelijk gemaakt door Stichting DOEN, Provincie Noord-Brabant, Ministerie van OCW en Gemeente Eindhoven.