Wild-S Wild-S Wild-S

Wild-S

Een wildernis op Strijp-S

Wild-S, een initiatief van MU en het Rotterdamse kunstenaarsmaatschap Observatorium, is een nieuwe wildernis midden op Strijp-S aan de Philitelaan. In het houten paviljoen en het omliggende bos werden vanaf juli elke week Zomerse Zondagen georganiseerd. Er worden workshops gegeven, er zijn performances, pop-up expo’s en filmvertoningen te zien, er wordt muziek gemaakt en er wordt gezorgd voor eten en drinken.


Wild-S is een plek om te spelen en te zijn. Er hoeft niks, er mag veel. Wild-S is een gemengd bos met natuurlijke, maar ook met kunstbomen. Beide in zoveel mogelijk verschillende soorten en maten. De natuurlijke bomen groeien al de hele zomer. De kunstbomen worden in de loop van oktober aan het bos toegevoegd. Een kastjesboom, een bandenboom, een PETflesboom, een gebreide boom, een emmerboom: je kunt het zo gek niet bedenken of er valt wel een kunstboom van te maken.

De Zomerse Zondagen zijn zo gevarieerd als het Nederlandse zomerweer en iedereen mag mee genieten! Overigens zijn bezoekers van Strijp-S ook op andere dagen van de week
 welkom om gebruik te maken van het paviljoen, voor een lunch, vergadering of ‘gewoon’ omdat het lekker is buiten. Het programma is altijd gratis toegankelijk.
 Mocht je vragen hebben neem dan gerust contact op met boswachter Albert van Abbe. Stuur een bericht naar boswachter@wild-s.nl.

Kijk voor meer informatie op www.wild-s.nl en voor foto's hier.

In de zomer van 2012 zal Wild-S opnieuw tot leven komen.


Make a forest
Tijdens de Dutch Design Week 2011 wordt het Wild-S paviljoen getransformeerd in het Make a Forest (MaF) hoofdkwartier. MU heeft een speciaal programma samengesteld en een aantal ontwerpers en kunstenaars gevraagd om artificiële bomen te maken en te presenteren in het tijdelijke bos op Strijp-S. De volgende werken zijn te zien:
Temporary Trees van Raw Color en studio MKGK
Bosbus 2.0 van Ton Matton (Matton Office)
Tree Track van Christien Meindertsma (i.o van InnovatieNetwerk)
Rubbertree van Ontwerpbureau type-b (Marc ter Horst)
Tree one minutes van theoneminutes.org

Op zondag 23 oktober wordt Make a Forest geopend. Tussen 14.00 en 16.00 uur delen verschillende sprekers hun specifieke kennis over bomen. Ook zijn ontwerpers aanwezig om over hun fascinaties voor bomen te vertellen en worden een aantal Tree One Minutes getoond. Denvis zorgt voor de muziek en Tante Netty komt guerrilla breien.

Make a Forest is een initiatief van cultureel ondernemers Anne van der Zwaag en Joanna van der Zanden. Zij zette dit project op omdat de Verenigde Naties 2011 hebben uitgeroepen tot het jaar van het bos. Make a forest gaat uit van de gedachte dat bossen naast hun culturele, natuurlijke en symbolische waarde al decennia een dankbare bron van inspiratie voor kunstenaars en ontwerpers vormen. Deze verbeeldingskracht zet Make a Forest in om het bewustzijn rond duurzaam bosbeheer te vergroten. Het project is inmiddels door verschillende initiatieven in verschillende steden wereldwijd opgepakt.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door: Strijp-S Cultuurfonds, Brainport Eindhoven, Willy de Kruyff Touringcars en Trudo

Foto's