Worlding Worlds Worlding Worlds Worlding Worlds

Worlding Worlds

Geen reservering meer nodig!

Wereldwijd zoeken mensen naar manieren om onder ingrijpend veranderende omstandigheden hun leven opnieuw vorm te geven. Het plaatst de alternatieve verhaallijnen, scenario’s en wereldbeelden die zich ontvouwen in Worlding Worlds in een onverwacht daglicht. De imaginaire werelden die MU presenteert zouden zo maar werkelijkheid kunnen worden. In een nabije toekomst, virtueel, in een universum ver weg of voelbaar, ruikbaar, heel dichtbij. 

Klik hier voor een PDF met de MU COVID-19 Bezoekvoorwaarden, Hygiëne maatregelen en Maatregelen bij gezondheidsklachten.

Geen van de queer, utopische, dystopische, ontkiemende, onverenigbare werelden die ontsloten worden in Worlding Worlds is bedoeld als commentaar op de pandemie. Toch raken ze allemaal aan de disruptieve én creatieve krachten die het virus blootlegt. Met oog voor detail opgebouwd uit herinneringen, algoritmes, micro-organismen of animaties vormen ze een reeks speels-urgente films en installaties waar realiteit en verbeelding elkaar vinden in een dans van eindeloze mogelijkheden. 

waar: MU
wanneer: 1 juni - 30 augustus 2020

Curator: Angelique Spaninks

Deelnemende kunstenaars:
· Ainslee Alem Robson
· Andrew Thomas Huang
· Baum & Leahy
· David OReilly
· Ian Cheng
· Joanie Lemercier   
· Kordae Jatafa Henry
· Danielle Brathwaite-Shirley (@ladydangfua)
· Liam Young
· Mehraneh Atashi
· Stéphane Borel
· Soft Bodies (Paula Strunden & John Cruwys)
· Viviane Komati