Zoro Feigl Zoro Feigl Zoro Feigl

Zoro Feigl

Chasing The Tail

MU | Strijp S

De installaties van Zoro Feigl (1983) suggereren te leven. Zijn materiaal danst en kronkelt. Samen in een ruimte vormen de verschillende bewegende werken een geheel: de een groot en lomp, de ander nerveus of sierlijk.

Feigl’s vormen veranderen voortdurend, soms langzaam dan weer snel. De expositieruimte wordt een uitvergrote microscoop: eencellige wezens, primitieve organismes kronkelen, kreunen en stuiptrekken. Zonder begin of eind lijken de dingen in zichzelf gevangen. Als toeschouwer raak je verstrikt in de beweging van de objecten: ze omhelzen, verwonderen maar beangstigen soms ook.

Iedereen kent het beeld van een hond die achter zijn eigen staart aan rent. Wij zien een dier dat eindeloos ronddraait maar het dier ziet iets dat zijn aandacht trekt. Hop, erachteraan. Alleen verdwijnt het puntje van de staart even snel als het dichterbij komt.

Repetitie en verandering staan centraal in alle nieuwe werken die Feigl speciaal voor zijn eerste grote solo in MU maakt. Het zijn stuk voor stuk pogingen om kunststof materiaal tot leven te wekken. Het beweegt totdat er een schroefje los raakt, een onderdeel verslijt of er zomaar iets stuk gaat. Die kwetsbaarheid van Feigl’s ‘beesten’ herinnert aan onze eigen breekbaarheid en ons verlangen om leven te projecteren in levenloze dingen.
Maar ook het plezier van de beweging spat er vanaf. Eindeloos gevangen, tot er iets breekt.

Dit najaar publiceert MU een bijzondere transmediale publicatie over het werk van Zoro Feigl in combinatie met zijn expositie. Voor meer informatie zie www.mu.nl en www.zorofeigl.nl

MU | Strijp S
Torenallee 40-06


Openingstijden (tijdens exposities)
Dinsdag & woensdag 12.00-18.00 uur
Donderdag & vrijdag 12:00-21:00 uur
Zaterdag & zondag 12.00-18.00 uur