Alternative Tours

Alternative Tours

Kies zelf: virtueel en/of fysiek!

In verband met de maatregelen rondom COVID-19 kan MU geen groepen ontvangen in de traditionele zin. MU Play&Learn heeft een alternatief pakket samengesteld waarmee de Worlding Worlds expo beleefd kan worden door studenten en leerlingen. Dit noemen we de Alternative tour: hierbij kies je je eigen pad dat het beste voor je werkt.

Volgens ons is de meerwaarde van de rondleidingen de dialoog die het creëert, en daarvoor is de groepsdynamiek belangrijk. Zo maak je van een individuele kijkervaring een groepservaring en kun je samen verdieping vinden. Bij de virtuele rondleiding vindt dit plaats op het moment van de rondleiding. Bij het individuele bezoek voeren we vooraf en achteraf een gezamenlijk gesprek online. Welk pad je ook kiest, de gezamenlijke ervaring heeft een belangrijke plek. Door ervaring weten we dat de groepsgrootte voor zulke gesprekken het beste is bij 10-15 leerlingen, dus hou daar rekening mee tijdens het boeken.

Virtual tour
De expo kan volledig online beleefd worden door middel van een virtuele tour door de werelden die de kunstenaars vormgegeven worden. Diverse zintuigen worden aangesproken en de input van de studenten staat centraal. Indien gewenst kan de ervaring voortgezet worden met een workshop waarin studenten hun eigen alternatieve toekomst gaan 'werelden' (Worlding Miraculous Futures).

Hybrid tour
Na een online introductie op de expo, worden de studenten uitgenodigd om zelfstandig de expo te bezoeken. Ze krijgen een persoonlijke kijkopdracht mee waarmee ze zich verdiepen in de kunstwerken. Na dit individuele bezoek volgt een online nagesprek.

Het is mogelijk voor een opleiding om haar studenten of leerlingen de expo te laten bezoeken. In verband met de regelgeving van het RIVM moeten we elke student als individuele bezoeker behandelen en daarom moeten zij vooraf individueel zijn aangemeld en akkoord zijn gegaan met het protocol voor bezoek.

Welk pad je ook kiest, wij zorgen ervoor dat we samen tot een interessant gesprek komen. Wil je boeken of heb je vragen? 
Neem dan contact op via educatie@mu.nl