De Creatieve Code Inspiratiesessie #5

De Creatieve Code Inspiratiesessie #5

Laat je inspireren en start met creatief programmeren - Scratch & sniff

Op dinsdag 15 januari is het alweer tijd voor de 5e editie van De Creatieve Code inspiratiesessie! We vertellen je daar alles over deze leerlijn creatief programmeren voor PO en VO, die sinds schooljaar 2017/2018 beschikbaar is voor scholen. Dit keer met de nieuwe versie van Scratch in de spotlight: Scratch & Sniff! Snuffel aan de mogelijkheden van Scratch 3.0.

In De Creatieve Code leren kinderen met hun eigen docent de basisbeginselen van het programmeren. De leerlijn start met een docententraining zodat de docent of leerkracht zelfstandig de lessen kan geven. Het lesmateriaal is deels digitaal en deels unplugged (zonder computer).

Elk level (lessenreeks) begint of eindigt met een kunstenaarsworkshop. De leerlingen werken zo toe naar een kunstwerk als eindresultaat en ervaren dat code ook een middel is om zelf iets te creëren.

De volgende inspiratiesessie vind plaats op dinsdag 15 januari. In deze sessie willen we samen met jullie de nieuwste update van Scratch verkennen. Wat is er precies veranderd in deze versie en hoe kun je Scratch 3.0 inzetten in het kunstonderwijs?

Wanneer dinsdag 15 januari, 19.00-21.00
Locatie MU Strijp-S, Torenallee 40-06 Eindhoven

Meer over de Creatieve Code

Meld je aan voor de inspiratiesessie op 15 januari of voor De Creatieve Code nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de inspiratiesessies, via educatie@mu.nl. Toegang is gratis.

Inspiratiesessie on tour

Het is ook mogelijk om een inspiratiesessie op eigen locatie te organiseren. In een hands-on workshop van een uur ervaar je wat creatief programmeren inhoudt. Daarnaast hoor je alle ins en outs van De Creatieve Code!

Aanvragen voor Inspiratiesessies on tour gaan via educatie@mu.nl