Expo LAWKI-Alive

Expo LAWKI-Alive

Leer het leven (opnieuw) kennen

Ons leven lijkt tegenwoordig overheerst te zijn door beelden. Wie kijkt er nou niet ’s avonds in bed weleens naar schattige kattenfilmpjes of scrollt nog even langs het laatste nieuws? In totaal kijken we een miljard uur aan online filmpjes. Per jaar? Zeker niet: dat doen we PER DAG! Met LAWKI-Alive, de derde versie van Life As We Know It, brengt ARK deze onvoorstelbare hoeveelheid digitaal beeldmateriaal terug tot een intuïtieve dynamische livestream aangestuurd door een AI en de bewegingen van bezoekers. Slim geïndexeerde zoekresultaten zorgen voor steeds nieuwe associatieve beeldverhalen in tien verschillende talen.

Het resultaat is een overdonderende stroom beeld van wat mensen bezighoudt van
Boston tot Bangalore. De scheiding tussen wereld en scherm valt weg, we zijn in
MU, maar ook overal en nergens tegelijk.

Als opwarmer voor LAWKI-Alive (14 okt - 28 nov) laat MU vanaf eind
september tot eind november de algoritmisch gedreven video-installatie NO EXIT van Design Displacement Group (DDG) zien. Met dit werk uit 2017 reflecteerde DDG destijds op de maalstroom aan media rondom Brexit.

Beide expo's lichtten ons leven met beelden uit en zijn daardoor relevant voor vakken zoals maatschappijleer, mediawijsheid en wereldoriëntatie. Daarnaast zijn de kunstmatige intelligente software ook razend interessant om te bespreken vanuit informatica/ICT vakken. 

Praktische info tour
- Duur: 45-60 min*
- Voor wie: PO, VO, MBO & HBO
- Aantal: min. 15 leerlingen*
- Locatie: MU Strijp-S, Torenallee 40-06 Eindhoven
- Kosten voor scholen: €3,50 p.p.*
- Contact: educatie@mu.nl 

We volgen bij onderwijsactiviteiten het Protocol voor veilig en verantwoord museumbezoek van de Museumvereniging: in het kader van onderwijsactiviteiten geldt een uitzondering op de coronatoegangsbewijsplicht voor jeugd tot en met 17 jaar voor de beoefening van kunst- en cultuur. Dit betekent dat bij schoolbezoeken aan musea geen coronatoegangsbewijzen nodig zijn voor leerlingen onder de 18 jaar.


* Bovenstaande informatie is ter indicatie. Met het oog op de geldende COVID-19 maatregelen stellen we een passend programma samen, het kan voorkomen dat bovenstaande informatie ingehaald wordt door een nieuwe realiteit. Neem bij vragen contact op met educatie@mu.nl