Future Cities Festival - voor MBO-opleidingen

Future Cities Festival - voor MBO-opleidingen

Bezoek het Future Cities festival met je studenten!

Future Cities is hét festival voor jongeren van het MBO, geproduceerd door jongeren van het MBO. Op 21 juni staat het Klokgebouw op Strijp-S in het teken van de toekomst. Bezoek het dagprogramma (expo of expo + workshop) met je studenten!

In de expositie proef je het voedsel van de toekomst, speel je futuristische games, leer je je zintuigen optimaal te gebruiken en geven jonge kunstenaars, ontwerpers en creatieve denkers je een kijkje in hun visie op de toekomst.

Naast de expositie kun je tijdens het dagprogramma deelnemen aan diverse workshops & masterclasses. Maak een infographic van het Eindhoven van de toekomst, creeër een multizintuiglijk verhaal of denk mee over seksualiteit in de toekomst.

Expo programma

In de expositie zijn interactieve installaties te zien van o.a. Polymorf, Next Nature Network, Jasper Toeli, Carolien Teunisse, Girls-unawares (Can Sezer), studentenprojecten van de Rooi Pannen en Summa College & grafitti artist Fleksone zal een live piece maken.

Tijden
10.00 - 18.00

Tickets 
 € 5,-  per student (zelfstandig bezoek, +/- 1 uur)

Aanmelden

Workshop programma

Eindhoven in de toekomst door Sjef van Beers
Hoe ziet Eindhoven er in de toekomst uit? Maak bij deze workshop een plattegrond of infographic van de stad van de toekomst.

Multisensory Storytelling door Polymorf
Reuk en aanraking zijn krachtige zintuigen die je een intense ervaring kunnen geven. Tijdens deze workshop gebruik je verschillende materialen, geuren en temperatuur om een verhaal te ontwerpen. Aan het eind van deze workshop heb je een multi-zintuigelijk verhaal gecreëerd en heb je meer kennis van het gebruik van geur en aanraking voor storytelling.

Seksualiteit in de toekomst door Tom Loois
Een workshop over seksualiteit in onze van technologie doordrenkte toekomst. Want hoe anders is seksualiteit nu al voor jongeren, vergeleken met twintig jaar geleden. Hoe gaat dit in de toekomst veranderen? Tom Loois is een designer die met zijn werk op zoek gaat naar zachtheid, kwetsbaarheid, openheid en intimiteit. Hij geeft gastlessen op de Design Academy Eindhoven over seksualiteit en gaf een TEDx-lezing over seks en intimiteit.

Tijden
09.30 - 12.00
13.00 - 15.30

Tickets 
 € 8,- per student (zelfstandig bezoek expo + workshop, +/- 2,5 uur)

Aanmelden

Crafted Festival 

Kan je niet wachten tot 21 juni om Future Cities te bezoeken? Ga dan naar Crafted Festival op 20 juni, ook in het Klokgebouw. Met je kaartje voor Crafted Festival heb je toegang tot de expositie van Future Cities. 

Kijk voor meer info: craftedfestival.nl 

Future Cities is een programma van MU en STRP en wordt mogelijk gemaakt door Fonds21, Kunstloc Brabant en Klokgebouw Eindhoven. In samenwerking met Sint Lucas, Koning Willem I College, Summa College en De Rooi Pannen.

Heb je vragen over het programma, of een speciaal verzoek? Mail naar educatie@mu.nl