Future Cities - voor MBO-studenten

Future Cities - voor MBO-studenten

Organiseer samen met STRP en MU het eerste Future Cities festival

Als je mee kan denken over de stad van de toekomst, hoe zou het er dan uit zien?

Er is nog niet veel bepaald, behalve dat er exposities, lezingen en workshops zijn. Over kunst, design en technologie. En dat er muziek is. Dus je kunt het festival van begin af aan helpen vormgeven. Echt je stempel erop drukken. Hoe tof is dat?

Er is wel al een thema: Future Cities. Maar hoe het thema wordt ingevuld, bepaal je ook mee. We vragen je mee te denken over de toekomst. Hoe wil jíj samenleven in onze technologische wereld? Hoe wil jíj dat de toekomst eruit ziet?

Geen Black Mirror
We moeten er zelf niet aan denken dat de samenleving van de toekomst er bijvoorbeeld uit ziet als in die aflevering van Black Mirror, Nosedive. Waarbij je social score, bijgehouden door een social app, bepaalt of je mag reizen, vliegen of een huis kopen. Bloed doneren, vrijwilligerswerk doen, niet door rood licht lopen: doe je deze dingen, dan scoor je sociaal goed. Doe je ze niet? Dan kom je op een zwarte lijst. En mag je niks. In China werken ze naar zo’n ‘social credit’ systeem toe en dit scenario kan straks werkelijkheid zijn. Wij kijken liever uit naar een toekomstige samenleving waarin technologie gebruikt wordt om iets positiefs te ontwikkelen.

Jij ook?

Meld je dan aan!

In december selecteren we een groep MBO-studenten die vanaf januari toewerken naar het Future Cities festival in Eindhoven. Als lid van dit team denk je dus o.a. mee over het programma. Dit is niet alleen je kans om zelf een tof evenement neer te zetten, je ziet ook van dichtbij hoe het is om te werken in de cultuursector. And on top of all that: je krijgt er een mooie vergoeding voor. Klinkt dit als de beste bijbaan, of wat?

Vul het aanmeldformulier in – je hebt tot en met 23 november! – en misschien ben jij straks een van de happy few en word je opgenomen in het festivalteam.

Alle praktische informatie op een rijtje
 •    Periode week 2 t/m 27 2019 (m.u.v. vakanties)
 •    Totaal 142 uur, gemiddeld 6 uur per week
 •    Vergoeding € 4,50 per uur
 •    50% begeleiding, 50% zelfstandig
 •    Kantoor Strijp-S (ma of di), veld(onderzoek) en leuke en leerzame extra uitjes