Gemist: Matter of Life | Educatief programma Gemist: Matter of Life | Educatief programma Gemist: Matter of Life | Educatief programma Gemist: Matter of Life | Educatief programma

Gemist: Matter of Life | Educatief programma

Genetisch gemanipuleerde duiven, DNA wissers, menselijke stamcellen, schimmels, snijbloemen – zo’n beetje alles wat leeft kan het materiaal zijn voor bio-kunst en design. In Matter of Life presenteert MU met gastcurator William Myers negen spraakmakende projecten op het snijvlak van biowetenschap, kunst en design. De kunstenaars en ontwerpers, waaronder de winnaars van de Bio Art & Design Award 2014,  lopen voorop in deze dynamische discipline en voelen zich thuis in het grensgebied tussen kunst en wetenschap, realiteit en verbeelding.

Eén van die projecten is van de Londense Studio PSK in samenwerking met de vakgroep ecologische en evolutionaire studies van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij hebben gewerkt aan ‘The Perfect Pigeon’, een fictief toekomstscenario waarin genetisch gemanipuleerde postduiven worden ingezet bij het veilig overbrengen van kostbare biotechnologische informatie, want hoe veilig is het internet eigenlijk? Klinkt heel ingewikkeld maar wat nou als je de postduif vervangt door je eigen, menselijke lichaam. Wat zou je dan manipuleren om het in de toekomst nog beter te maken?

Interactieve rondleiding.
MU biedt voor scholen, opleidingen en groepen een interactieve rondleiding aan bij deze expositie waarin we gaan discussiëren, fantaseren en creëren.

Videoles.

Bezoek voorbereiden thuis of in de klas? Doe dan hier de Matter of Life videoles (10 minuten) voor Primair onderwijs & Voortgezet onderwijs.
Eerste keer? Hier vind je meer uitleg bij de videolessen.

Praktische info
:

- Periode: 28 november tot 22 februari 2015
- Duur: 60-90 minuten
- Voor wie: PO vanaf groep 6. VO, MBO, HBO & Universiteit.
- 

Aantal: min. 10 en max. 30 leerlingen/studenten per rondleiding.
- 

Locatie: MU Strijp-S, Torenallee 40-06 Eindhoven

.
- Kosten voor scholen: € 3,- pp.

Partners:
BioArt Laboratories Eindhoven.