Het Creatieve Lichaam

Het Creatieve Lichaam

MU ontwikkelt een nieuw educatieprogramma

MU zet samen met partners, studenten, kunstenaars en ontwerpers de eerste stappen naar een nieuw educatieprogramma! Naast het succesvolle De Creatieve Code, over kunst en programmeren, zijn we gestart met Het Creatieve Lichaam. Hierin staat het potentieel van ons lichaam in een vergevorderde digitale wereld centraal. 

In deze eerste onderzoeksfase van Het Creatieve Lichaam werken MU, Parktheater en social designer Marleen Bergeijk samen aan een project over mentale gezondheid bij jongeren. In drie Self Design Ateliers stappen studenten van het Summa College in de makersrol en gaan aan de slag met het ontwerpen van een tool, interventie of workshop, om het gesprek aan te gaan met leeftijdsgenoten over thema's als kwetsbaarheid, prestatiedruk en jezelf durven zijn. Dit doen ze in samenwerking met kunstenaars ZwermersEmma Verhoeven en Nienke Huitenga & James Bryan Graves.  

Het project is ontstaan vanuit de oproep van Cultuur Eindhoven om als creatieve sector te reflecteren op de Gezondheidsnota 2022 - 2025 van Gemeente Eindhoven. Benieuwd naar de andere projecten? Bekijk ze hier

 Interview met Emma Verhoeven over haar werk Escape Here Now, dat te zien was in The Self Design Academy