Meet Me @ MU #4

Meet Me @ MU #4

MU als alternatief klaslokaal

Op maandag 13 mei organiseert MU Play & Learn een inspirerende sessie bij de expositie ABSORB, voor en door het onderwijs. Maak kennis met MU als alternatief klaslokaal en laat je informeren over de mogelijkheden die MU Play & Learn jou en je collega’s, leerlingen en studenten biedt. Ga spelenderwijs op onderzoek uit in de expositie ABSORB. Daarnaast nemen we je mee in de nieuwste ontwikkelingen rondom Explore-S (voorheen Kijk-S), het programma waarin we leerlingen uitnodigen om het gebied rondom MU te verkennen en hun omgeving met andere ogen te bekijken.

De expositie ABSORB, van 10 mei tot en met 30 juni te zien bij MU, toont werk van Li Binyuan. Li Binyuan (1985) is een Chinese performance kunstenaar die de spanning tussen lichaam en land centraal stelt in zijn werk. Zowel natuurlijke als stedelijke omgevingen daagt hij uit met ogenschijnlijk eenvoudige interventies. Maar door de fysieke inspanning en uitputting die ermee gepaard gaat, verworden ze al snel tot een krachtmeting met de elementen, met de hedendaagse realiteit en met de gelaagde, persoonlijke en politieke betekenissen die erachter schuil kunnen gaan. Tegelijk poëtisch en rauw en met een uitgesproken eigen taal bouwt hij door op het werk van de Chinese avant-garde, maar weet hij ook een brug te slaan naar de Westerse urban arts. 


Over MeetMe@MU
Zelf je klas begeleiden tijdens een bezoek aan MU? Dat kan! We verzorgen bij elke expositie een rondleiding voor docenten die met hun klas naar MU willen komen. Tijdens deze rondleiding is er de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en tips te geven. Natuurlijk geeft MU alle informatie die nodig is om samen met je leerlingen de tentoonstelling te bezoeken. 

Kom je terug met je klas? Dan mogen de leerlingen gratis de expositie bezoeken en betalen jij en collega de reguliere entreeprijs voor volwassenen. Een kunstzinnige ontdekkingsreis voor jou en al je leerlingen voor 10 euro? Het kan bij MU! 

Wanneer maandag 13 mei, 16.00  - 17.30
Voor wie docenten Primair Onderwijs, Voortgezet onderwijs en hoger onderwijs
Locatie MU Strijp-S, Torenallee 40-06 Eindhoven
Kosten docentenrondleiding gratis
Vooraf aanmelden via educatie@mu.nl

Voor docenten reserveren we bij elke opening een aantal plekken op de gastenlijst. Mail naar educatie@mu.nl om een plek op de gastenlijst te claimen.