Meet Me @ MU : Challenge Based Learning

Meet Me @ MU : Challenge Based Learning

in samenwerking met het Strabrecht College

Voor deze editie van Meet Me @ MU slaan we de handen ineen met het Strabrecht College. MU Play & Learn werkt al jaren samen met deze middelbare ‘Art & Design’ school. Sinds dit jaar introduceert het Strabrecht College Challenge Based Learning in hun onderwijs. Er worden teams samengesteld van verschillende type leerlingen met diverse talenten. Deze teams krijgen een uitdaging mee en worden ‘vrijgelaten’ in het lokaal. Zo staan er in het natuurkunde lokaal verschillende proefjes opgesteld, zijn er relevante bronnen verzameld en kunnen leerlingen experimenteren en onderzoeken in hun eigen tempo en volgorde. De eerste reacties zijn positief. Leerlingen gaan enthousiast aan de slag, vullen elkaar aan en pakken zelf regie op deze avontuurlijke leerroute.

Die gretigheid om te willen leren herkent MU. Tijdens rondleidingen bij de exposities van MU worden leerlingen ook uitgedaagd om zelf hun pad uit te stippelen. Leerlingen wordt gevraagd hoe zij de kunstwerken zien en ervaren. Door te benadrukken dat juist hun kijk en mening van betekenis is leren zij niet alleen de visie van de kunstenaar kennen, maar voegen zij daar hun eigen ideeën en associaties aan toe. Zo leert MU de jongeren beter kennen terwijl zij meer over de werken leren.

Bij deze Meet Me @ MU verkennen we samen welke bijdrage kunst en het creatieve proces kan leveren aan Challenge Based Onderwijs. Natuurlijk kan het dienen als inspiratiebron, maar misschien kunnen de gemeenschappelijke processen die de makers en wetenschappers bij de Bio Art & Design Awards doormaken ook wel als voorbeeld dienen voor de challenge based leerroutes die leerlingen in de klas afleggen?

Ben je zelf ook bezig met vakoverstijgend onderwijs? Of herken je elementen van Challenge Based Learning in de manier waarop je jouw onderwijs organiseert? Of ben je ‘’gewoon’’ nieuwsgierig? Wees welkom bij deze open vergadering en praat mee!

Wat:   Meet Me @ MU x Challenge Based Learning
Wie:  MU Play & Learn & docenten Strabrecht College
Wanneer: Donderdag 29 februari 16:00-18:00
Waar: MU Hybrid Art House - Plotting Patterns & Portals

Gratis aanmelden kan via eventbrite
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-teachers-meet-mu-challenge-based-learning-844760690967