MEET US @ De Creatieve Code - What's cooking?

MEET US @ De Creatieve Code - What's cooking?

Ontmoet de makers, docenten en dromers achter De Creatieve Code

De Creatieve Code bestaat uit docententrainingen, workshops en kunstinstallaties. Kom meer te weten over De Creatieve Code bij de inspirerende meetup op 25 september. Met inspirerende sessies, sprekers en een update van de nieuwste kunstenaarsworkshops uit de leerlijn. En natuurlijk ga je niet met een lege maag naar huis. Met code kun je namelijk ook veel lekkers maken...

Wanneer woensdag 25 september, 15.30 - 20.00
Voor wie docenten primair onderwijs, voortgezet onderwijs, vervolgonderwijs en cultuuraanbieders
Locatie MU Strijp-S, Torenallee 40-06 Eindhoven
Kosten gratis na aanmelding (kosten bij no-show €60*)
Vragen mail naar educatie@mu.nl

Aanmelden 

*Dankzij financiële bijdrages van onze partners kunnen we deze dag kosteloos aanbieden. Als je je wel aanmeldt, maar niet op komt dagen kunnen we geen aanspraak maken op deze financiele compensatie. Op dat moment brengen we de kosten voor diner en programma in rekening.

Meld je aan voor MEET US @ De Creatieve Code - What's cooking? 

Over De Creatieve Code
De Creatieve Code is een leerlijn creatief programmeren die leerlingen bewust maakt van de code waaruit onze digitale wereld is opgebouwd, hen leert die wereld te bevragen als een kunstenaar en er op een creatieve manier op te reflecteren en reageren. Samen met kunstenaars worden programmeertalen ontdekt en toegepast, met kunstwerken als eindresultaat. De leerlijn is gericht op de bovenbouw van de basisschool en onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Programma


Platform
Op het online platform van De Creatieve Code vind je alle lessen uit de leerlijn terug, zodat je hier zelf in de klas mee aan de slag kunt. Op 25 september maken we je wegwijs op het platform. Daarnaast staat er een aantal nieuwe kunstenaarsworkshops op het menu, waar we je graag van laten proeven.

Body.code – voor even een Robotmens 
Welke code heb je nodig om een arm om te tillen of op je hurken te zitten? In deze workshop leren kinderen de basisprincipes van programmeren. Tegelijkertijd zijn ze actief bezig met bewegen. Neem dus vooral je collega-gymleraar mee!

Processing Nature - Level 4
Om De Creatieve Code nog uitdagender te maken hebben we voor de jonge experts een lessenserie ontwikkeld. Hierbij werken leerlingen met het programma processing aan een interactieve, bewegende microbe. Biologiedocenten, maar ook andere onderwijsmakers, kunnen hun hart ophalen bij de uitdagende lessen in level 4 van De Creatieve Code. We geven je vandaag alvast een voorproefje.

BYOR & The Computer Grrrls
Wat zie je allemaal voor je als je aan robots denkt? Is het een jongen of een meisje? Heeft een robot eigenlijk wel een geslacht? Door stereotypes van computers en robots te bevragen daagt MU je samen met Build Your Own Robot uit om nieuwe toepassingen voor robots te bedenken. En vervolgens zelf de robots te bouwen. Hoe past deze figuur nou in de history of tech? Welke features en sensoren ga jij toepassen? Het eindresultaat is een interactief figuur dat -hopelijk- in geen enkel hokje past!

COMPUTER POR[TRAITS]
Hoe werkt gezichtsherkenningstechnologie, en hoe kunnen we daarmee spelen? Bijvoorbeeld door de technologie voor de gek te houden. Kunstenaar Dries Depoorter maakte voor de expositie Back End de installatie Face Detected, waarmee hij de grenzen van gezichtsherkenningstechnologie onderzoekt. In samenwerking met De Creatieve Code ontwikkelde hij een nieuwe versie van zijn installatie, waarbij leerlingen zelf deze technologie kunnen uitdagen. Misschien komt deze installatie wel op jouw school te staan!

iPadtentoonstelling Coded Nature
Digitale kunst naar je school halen? In samenwerking met Pier K ontwikkelde MU Play&Learn een lichtgewicht tentoonstelling. De benodigde ingrediënten voor deze tentoonstelling: een klaslokaal en 15 tablets. Ontdek hoe je deze tentoonstelling met bijbehorend lespakket kunt inzetten op jouw school!

Computer Grrrls 
De exposities bij MU zijn vaak aanleiding voor het ontwikkelen van nieuwe lessen of workshops in de leerlijn. We kunnen veel leren van de kritische blik op technologie en de creatieve invalshoeken waarmee kunstenaars het internet bekijken. Bij de tentoonstelling Computer Grrrls vormen geschiedenis, gender en technologie samen de rode draad. We laten je de expo zien en geven je voorbeelden van hoe we exposities verbinden aan De Creatieve Code.

Ketchup Code door Keukenconfessies 
We vinden code overal om ons heen, verstopt in onze dagelijkse routines. Vaak zijn we ons daar niet van bewust. Om je kennis te laten maken met computational thinking, laten we zien hoe gerechten koken ook een vorm is van een geschreven programma'tje aflopen.