Gemist: ABSORB

Gemist: ABSORB

Interactieve rondleiding bij de tentoonstelling

De expositie ABSORB, van 10 mei tot en met 30 juni te zien bij MU, toont werk van Li Binyuan. Li Binyuan (1985) is een Chinese performance kunstenaar die de spanning tussen lichaam en land centraal stelt in zijn werk. Zowel natuurlijke als stedelijke omgevingen daagt hij uit met ogenschijnlijk eenvoudige interventies. Maar door de fysieke inspanning en uitputting die ermee gepaard gaat, verworden ze al snel tot een krachtmeting met de elementen, met de hedendaagse realiteit en met de gelaagde, persoonlijke en politieke betekenissen die erachter schuil kunnen gaan. Tegelijk poëtisch en rauw en met een uitgesproken eigen taal bouwt hij door op het werk van de Chinese avant-garde, maar weet hij ook een brug te slaan naar de Westerse urban arts. 

Bezoek deze expo met je studenten! Bij deze expo bieden we een interactieve rondleiding aan voor groepen. We geven een laagdrempelige introductie over de kunstenaars en de werken. En we gaan erover in (socratisch) gesprek. Daarnaast koppelen we diverse (praktische) opdrachten en vraagstukken aan de werken. MU stimuleert een vrije opzet waarin leerlingen en studenten de vrijheid voelen om dat te zeggen wat ze zien en ervaren, zolang ze kunnen onderbouwen waarom. Daarnaast proberen we de tentoongestelde werken te koppelen aan bepaalde maatschappelijke en educatieve onderwerpen binnen de belevingswereld van de groep.

- Periode: 10 mei tot en met 30 juni

- Duur: ca 60 min
- Voor wie: PO, VO, MBO & HBO
- Aantal: min. 15 en max. 30 leerlingen/studenten per rondleiding
- Locatie: MU Strijp-S, Torenallee 40-06 Eindhoven
- Kosten voor scholen: €3,50 pp, minimale groepsgrootte 15 leerlingen
- Contact: educatie@mu.nl


Combineer een interactieve rondleiding met een bezoek aan POPEI of De Ontdekfabriek! 
Do You See MUsic? (ism POPEI)
KIJK-S (ism De Ontdekfabriek)
FilmKunst (ism Natlab)

Zelfstandig bezoek met je klas
Samen met je leerling op ontdekkingsreis door de kunsten? Neem leerlingen zelf mee in een wereld in die meer vragen oproept dan dat zij antwoorden geeft. Waar geen goed of fout bestaat, maar waar verbeelding en nieuwsgierigheid van jong en oud geprikkeld worden. 

Op 13 mei van 16.00 - 17.30 uur is er voor docenten de mogelijkheid om deel te nemen aan een rondleiding ter voorbereiding aan een zelfstandig bezoek. Deelname hieraan is gratis na aanmelden via educatie@mu.nl.

Praktische info

- Aantal: maximaal 30 leerlingen per zelfstandig bezoek

- Duur: 30 – 60 minuten

- Voor wie: PO en VO

- Locatie: MU, Strijp-S, Torenallee 40-06 Eindhoven

- Kosten: Leerlingen onder 18 jaar: gratis.

- Vooraf aanmelden: educatie@mu.nl