Missed: Back End - Dries Depoorter

Missed: Back End - Dries Depoorter

Interactieve rondleiding en workshops bij de tentoonstelling

Dries Depoorter neemt je mee in een wereld waar -door de nieuwste gezichtsherkenning software- celebraties nergens meer veilig zijn, ramptoeristen hun luie stoel niet uit hoeven komen en iedereen een award-winning foto kan maken.

De expo van Dries Depoorter laat leerlingen met andere ogen kijken naar surveillance camera’s en daagt hen uit om zelf de regie in handen te nemen. Hoe dan? Net als Dries: mess with the code! 

In september bieden we een speciaal programma aan waarbij een interactieve rondleiding wordt gekoppeld aan een Creatieve Code Kickstarter. Een unplugged oefening die leerlingen na laat denken over de taal van computers en hen beweegt om zichzelf ‘aan te zetten’.

Interactieve rondleiding

Bij de tentoonstelling van Dries Depoorter bieden we een interactieve rondleiding met workshop aan. Tijdens de interactieve rondleiding geven we een laagdrempelige introductie over de kunstenaar en de werken. We gaan erover in (socratisch) gesprek daarnaast koppelen we ook diverse (praktische) opdrachten en vraagstukken aan de werken. MU stimuleert een vrije opzet waarin leerlingen en studenten de vrijheid voelen om dat te zeggen wat ze zien en ervaren, zolang ze kunnen onderbouwen waarom. Daarnaast proberen we de tentoongestelde werken te koppelen aan bepaalde maatschappelijke en educatieve onderwerpen binnen de belevingswereld van de groep.

Praktische info:

- Periode: 20 juli tot en met 23 september - Duur: ca 90 min
- Voor wie: PO, VO, MBO & HBO
- Aantal: min. 15 en max. 30 leerlingen/studenten per rondleiding
- Locatie: MU Strijp-S, Torenallee 40-06 Eindhoven
- Kosten voor scholen: €5,- pp (alleen rondleiding van 60 min. € 3,- pp)
- Contact: educatie@mu.nl


Combineer een interactieve rondleiding met een bezoek aan POPEI of De Ontdekfabriek! 
Do You See MUsic? (ism POPEI)
KIJK-S (ism De Ontdekfabriek)

Zelfstandig bezoek met je klas

Samen met je leerling op ontdekkingsreis door de kunsten? Neem leerlingen zelf mee een wereld in die meer vragen oproept dan dat zij antwoorden geeft. Waar geen goed of fout bestaat, maar waar verbeelding en nieuwsgierigheid van jong en oud geprikkeld worden. 

Op 5 september om 15.30 uur is er voor docenten de mogelijkheid om deel te nemen aan een rondleiding ter voorbereiding aan een zelfstandig bezoek. Deelname hieraan is gratis na aanmelden via educatie@mu.nl.

Praktische info

- Aantal: maximaal 30 leerlingen per zelfstandig bezoek

- Duur: 30 – 60 minuten

- Voor wie: PO en VO

- Locatie: MU, Strijp-S, Torenallee 40-06 Eindhoven

- Kosten: € 5,00 per begeleidend docent. Leerlingen onder 18 jaar: gratis.

- Vooraf aanmelden: educatie@mu.nl