GEMIST: Bio Art & Design expositieprogramma GEMIST: Bio Art & Design expositieprogramma GEMIST: Bio Art & Design expositieprogramma GEMIST: Bio Art & Design expositieprogramma

GEMIST: Bio Art & Design expositieprogramma

Body of Matter - De BAD Award winnaars 2015

De Bio Art & Design Award is een competitie voor jonge kunstenaars en ontwerpers die met veelbelovende biotechnologische projecten de grenzen van kunst en wetenschap verleggen, de drie winnaars exposeren vervolgens, samen met anderen, hun werk bij MU. Zo gaat één van hen aan de slag met het begrip: schoonheid zit van binnen, in de expositie zijn ruim 20 harten te zien waar je uit zou kunnen kiezen bij een transplantatie, van een harig hart tot een hart versierd met goud. En wat te denken van een drone die zich precies zo gedraagt als de kunstenaar doordat hij geprogrammeerd is op basis van haar DNA! En dit zijn slechts twee voorbeelden uit de expositie die zal bestaan uit in totaal 10 werken. Een verassende expositie die zowel voor de kunst- als de natuurvakken heel interessant is. 

Meer informatie over de BAD awards: www.badaward.nl & volg de BAD Award winnaars in de aanloop naar de tentoonstelling backstage via badaward.nl/blog!

Interactieve rondleiding.
Tijdens de expositie Body of Matter bieden we doorlopend een interactieve rondleiding aan. Tijdens de interactieve rondleiding geven we een laagdrempelige introductie over Bio Art, de werken en gaan we erover in (socratisch) gesprek daarnaast koppelen we ook diverse (praktische) opdrachten en vraagstukken aan de werken. MU stimuleert een vrije opzet waarin leerlingen en studenten de vrijheid voelen om dat te zeggen wat ze zien en ervaren, zolang ze kunnen onderbouwen waarom. Daarnaast proberen we de tentoongestelde werken te koppelen aan bepaalde maatschappelijke en educatieve onderwerpen binnen de belevingswereld van de groep.


Videoles.
Speciaal voor de expositie is er een videoles gemaakt die een korte introductie geeft op Bio Art & Design en de expositie. De video duurt ongeveer 6 minuten en kan individueel of klassikaal bekeken worden. De videoles vind je hier.

Praktische info:
- Periode: 27 november tm 7 februari 2016
- Duur: ca 60min
- Voor wie: PO, VO , MBO & HBO
- Aantal: min. 10 en max. 30 leerlingen/studenten per rondleiding
- Locatie: MU Strijp-S, Torenallee 40-06 Eindhoven
- Kosten voor scholen: € 3,- pp
- Contact: educatie@mu.nl