Gemist: Computer Grrrls Gemist: Computer Grrrls

Gemist: Computer Grrrls

Interactieve rondleiding bij de tentoonstelling

Dat vrouwen veel betekend hebben voor de ontwikkeling van computers en technologie valt niet te betwisten. Toch blijven ze in de geschiedschrijving over technologie opvallend afwezig. En dat terwijl het eerste algoritme in de 19e eeuw werd geschreven door Ada Lovelace. Zij werd opgevolgd door verschillende vrouwen, die Nazi-codes kraakten en de eerste volledig elektronische computer in 1946 programmeerden. Het woord 'computer' is ook onlosmakelijk verbonden aan vrouwen: het woord betekende in het Engels oorspronkelijk iemand die moeilijke berekeningen uitvoert - en dat waren vaak vrouwen. Computer Grrrls toont werk van 23 internationale kunstenaars - hackers, makers en collectieven - die met hun kunst bijdragen aan het herschrijven van de geschiedenis over technologie. Van 20 juli tot en met 6 oktober te zien bij MU.

Bezoek Computer Grrrls met je leerlingen of studenten! Bij deze expo bieden we een interactieve rondleiding aan voor groepen. We geven een laagdrempelige introductie over de kunstenaars en de werken. En we gaan erover in (socratisch) gesprek. Daarnaast koppelen we diverse (praktische) opdrachten en vraagstukken aan de werken. MU stimuleert een vrije opzet waarin leerlingen en studenten de vrijheid voelen om dat te zeggen wat ze zien en ervaren, zolang ze kunnen onderbouwen waarom. Daarnaast proberen we de tentoongestelde werken te koppelen aan bepaalde maatschappelijke en educatieve onderwerpen binnen de belevingswereld van de groep.

- Periode: 20 juli 2019 tot en met 6 oktober 2019

- Duur: ca 60 min
- Voor wie: PO, VO, MBO & HBO
- Aantal: min. 15 en max. 30 leerlingen/studenten per rondleiding
- Locatie: MU Strijp-S, Torenallee 40-06 Eindhoven
- Kosten voor scholen: €3,50 pp
- Contact: educatie@mu.nl


Combineer een interactieve rondleiding met een bezoek aan POPEI of De Ontdekfabriek! 
Do You See MUsic? (ism POPEI)
KIJK-S (ism De Ontdekfabriek)
FilmKunst (ism Natlab)

Zelfstandig bezoek met je klas
Samen met je leerling op ontdekkingsreis door de kunsten? Neem leerlingen zelf mee in een wereld in die meer vragen oproept dan dat zij antwoorden geeft. Waar geen goed of fout bestaat, maar waar verbeelding en nieuwsgierigheid van jong en oud geprikkeld worden. 

Op 28 augusts van 16.00 - 17.30 uur is er voor docenten de mogelijkheid om deel te nemen aan een rondleiding ter voorbereiding aan een zelfstandig bezoek. Deelname hieraan is gratis na aanmelden via educatie@mu.nl.

Praktische info

- Aantal: maximaal 30 leerlingen per zelfstandig bezoek

- Duur: 30 – 60 minuten

- Voor wie: PO en VO

- Locatie: MU, Strijp-S, Torenallee 40-06 Eindhoven

- Kosten: Leerlingen onder 18 jaar: gratis.

- Vooraf aanmelden: educatie@mu.nl